FOTO | Ovako će izgledati novi granični prijelaz Doljani

2467

Umjesto 4,2 milijuna KM, koliko je bilo osigurano za izgradnju graničnog prijelaza Doljani, jednog od najfrekventnijih na jugu naše zemlje, u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH sada imaju milijun manje.

Nedavno je milijun KM, odlukama Vijeća ministara BiH, a na prijedlog UNO BiH, prebačen za izgradnju graničnog prijelaza Osoje.

”Prvobitno su za izgradnju graničnog prijelaza Doljani bila planirana 4,2 milijuna KM, a sada su na raspolaganju 3,2 milijuna KM. Procjenjujemo da će to biti dovoljno”, kazao nam je Ratko Kovačević, glasnogovornik UNO BiH.

Kovačević je dodao da je urađen idejni projekt za izgradnju GP Doljani, a u tijeku su aktivnosti na izradi urbanističko-tehničkih uvjeta, kao i ishođenje urbanističke suglasnosti.

”Čim UNO pribavi sve potrebne dozvole, bit će raspisan tender za odabir izvođača radova i nakon toga će se krenuti s gradnjom”, naglasio je Kovačević.

Zemljište za novi prijelaz na Doljanima UNO je kupio za skoro milijun maraka krajem 2018. godine, a nalazi se u neposrednoj blizini postojećeg graničnog prijelaza i prostire se na 4.300 kvadratnih metara.

Sredstva za izgradnju trebala su biti osigurana još 2019., međutim, zbog činjenice da su te godine sve državne institucije bile na privremenom financiranju, u UNO nisu mogli provoditi kapitalna ulaganja.

Novi prijelaz bit će izgrađen prema standardima Europske unije, a imat će tri ulazne i tri izlazne trake.