FOTO/VIDEO | Dramatično stanje: Čapljinski vatrogasci bore se za svaku kuću

6368

Prema informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) požari su i dalje aktivni na području Jablanice, Stoca i Čapljine.

U mjestu Zaušlje kod Čapljine jučer je izgorjela kuća i dvije štale. Požar je na tom lokalitetu i dalje aktivan. Vatrogasne ekipe i dalje su na terenu Budisavine, a uslijed požara čulo se i par eksplozija, stoji u izvješću.

Vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana osiguravali požarište na lokalitetu kod Komadinovog vrela, u općini Jablanica, te ugasili požar ispod magistralnog puta M-17 na lokalitetu Rečina i mjestu Crnaje.

Također su sinoć uspjeli da održe pod kontrolom požar u širem pojasu iznad željezničke pruge, dok je jedan krak požara u stjenovitom, veoma strmom i nepristupačnom terenu u popodnevnim i večernjim satima bio u razbuktaloj fazi pa je požar u tom dijelu i dalje aktivan, navodi se.

Usljed jakog vjetra tijekom četvrtka, u 15:00 sati, došlo je do proširenja požara i u općini Stolac, ispred naseljenih mjesta Zaušje i Stupišta.

Gorjela je trava, nisko i visoko raslinje, a zbog nepristupačnosti terena otežano je gašenje na navedenim lokacijama.

Na ispomoći jučer su bili pripadnici PVP Čapljina s jednim vozilom i tri vatrogasca. Trenutno je požar i dalje aktivan, ali ne prijeti naseljenim mjestima. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Trava, nisko raslinje gorjeli su i u Mostaru i Čitluku, ali su svi požari lokalizirani.