Pojačana frekvencija vozila na graničnom prijelazu Gabela Polje

964

Frekvencija vozila je pojačana na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informirajte o stanju na putevima i graničnim prelazima. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas i sutra u vremenu od 08 do 20 sati obustavlja se prometovanje na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne puteve.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Doljani pojačana je frekvencija vozila u oba smjera.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gabela Polje, Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na GP Ivanica kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Povremeno se duge kolone vozila formiraju na oba granična prelaza kod Neuma (Neum I i Neum II).

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.