Galenika novi donator Udruženja ”Srce za djecu”: Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju

178

Farmaceutska kompanija Galenika pridružila se mnogobrojnim donatorima Uduženja ”Srce za djecu”, čiji rad zaista nadahnjuje sve ljude i koje se bezrezervno bori za zdravlje i bolju budućnost mališana koji su se suočili sa opakom bolešću.

Za vrijeme ovogodišnjeg trećeg po redu Orea Art Marketa, a nadahnuti odlukom članova Orea platforme da dio novca koji su oprihodovali doniraju Udruženju ”Srce za djecu”, u kompaniji Galenika, inače platinastom sponzoru ovog događaja, odlučili su da također doniraju iznos od 1.000 €.

”Naša kompanija posluje u duhu društveno odgovornih vrijednosti, tako da smo sa partnerima sa Orea Marketa, odmah dogovorili da jednom simboličnom donacijom pomognemo Udruženje ”Srce za djecu” i roditeljsku kuću čiji požrtvovan rad i misiju duboko poštujemo.

Naš slogan ”Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju” kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj”, riječi su Country Managera kompanije Galenika u BiH, Naida Gubaljevića.

”Veoma smo zahvalni na donaciji, jer će biti od velike koristi našoj djeci i njihovim roditeljima. Zaista nam je drago što za prijatelje imamo ovakvu društveno odgovornu kompaniju, koja pazi na osjetljive kategorije u društvu i brine da i oni imaju sve ono što zaslužuju, posebno kada je u pitanju populacija djece oboljele od raka jer su ona zaslužila da se bude uz njih, da im se pruži podrška kako bi oni i njihovi roditelji znali da nisu sami, da postoje dobri ljudi koji će stati uz njih i pomoći im da lakše prebrode težak period svog života”, rekao je Fikret Kubat, Direktor Udruženja ”Srce za djecu”.