VIDEO | Neum pun gostiju: Ugostitelji i turistički radnici zadovoljni sezonom

805

Bh. primorje i dalje je puno gostiju. Ljetna sezona je uspjela. Ugostitelji i turistički radnici zadovoljni, ali ujedno i strahuju od novih mjera restrikcija koje su već najavljene.

Svi smještajni kapaciteti u Neumu su popunjeni, kažu turistički i ugostiteljski radnici. Najveći je broj domaćih gostiju, onih iz Bosne i Hercegovine, ali i drugih europskih zemalja.

Ipak, vrijeme godišnjih odmora uskoro završava, a Neum ne živi samo od ljetnog turizma. Tu je i onaj kongresni dio, izvan ljetne sezone, koji bi, ako se ostvare najave o uvođenju ponovnih mjera zabrana, pa i zatvaranja, mogao potpuno izostati.

Dosadašnje najave za deveti i deseti mjesec, kad je riječ o hotelima, bile su dobre. Radi se uglavnom o ino gostima. Njemačko i austrijsko tržište, i uistinu će zavisi od epidemiološke situacije. Mi smo bojažljivi što će se događati, jer nam najnovija događanja ne idu u prilog, kaže Luka Prkačin, direktor hotela “Sunce” u Neumu.

I tu bi više razine vlasti i država trebali priskočiti u pomoć, kažu hotelijeri, ali i lokalna vlast. Izgradnja prometnice do Neuma i prateće infrastrukture je prioritet.

Činjenica jeste da smo pri završetku izgradnje ceste Stolac-Neum, koju smo čekali 40 godina! Nadam se da ostale infrastrukturne projekte nećemo čekati toliko i da će se Neum razvijati, poručuje Dragan Jurković, načelnik Općine Neum, za FTV.

Sljedeći tjedan Neum će obilježiti Dan općine. Bit će tu, prema najavama, brojni politički službenici. Prilika je to da osim lijepih riječi povuku i konkretne poteze koji bi vodili unapređenju života u Neumu, jedinoj bh. općini na moru.