Bubalo: Vratiti sve propušteno u Orašju

194

Od ovog tjedna Miljenko Bošnjak (34) više nije igrač gabelskog GOŠK-a, a trener Ivan Bubalo već u prošlom kolu Prve lige FBiH, i u remiju (1:1) sa Orašjem u gostima, nije računao na njega.

Bošnjak je inače veliki dio igračke karijere proveo u GOŠK-u za koji je nastupao između 2011. i 2018. godine, od čega dvije sezone u Premijer ligi, a ostalo u Prvoj ligi FBiH. U klub se vratio opet početkom ove godine, odigrao proljetne utakmice prošle sezone te dva kola tekuće natjecateljske godine.

– S Bošnjakom smo prekinuli suradnju zbog klupske nediscipline i nakon što ga je trener Bubalo odstranio, potvrdio je predsjednik kluba Lujo Ilić.

GOŠK neće tražiti zamjenu.

– Mislim da nema potrebe i da imamo dovoljno igrača. U ovom trenutku su svi zdravi i spremni, kaže trener Ivan Bubalo.

S druge strane pozitivna stvar za GOŠK je da će ekipa u nedjelju protiv Jedinstva u Gabeli moći računati na Romarija Matovu koji je konačno registriran. Lijevi bočni iz Zimbabvea je prije GOŠK-a igrao Drugu HNL kao član Solina.

– Koristit ćemo ga, ali vidjet ćemo hoće li krenuti od početka ili ući s klupe.

Protiv Jedinstva je ekipa praktički pod imperativom pobjede.

– Mi svakako svi skupa imamo ambicije da jurišamo na vrh, tako da ćemo kao i u svakoj dosad poduzeti sve da pobijedimo, ući otvoreno, agresivno i napadački. Nadam se da će nam se vratiti sve propuštene šanse iz Orašja, rekao je Ivan Bubalo.

Nakon pozitivnog iznenađenja u Doboju kod Kaknja i pobjede od 3:2 protiv Mladosti, nogometaši Tomislava su negativno iznenadili na svom terenu porazom od Goražda (3:0) u okviru 3. kola Prve lige FBiH. Novi izazov im je gostovanje Travniku.

– Travnik godinama igra ovu ligu, mi ćemo se probati dići za taj susret. Mislim da bolje igramo u gostima, iako ne razumijem što nas to koči na domaćem terenu, kakav pritisak… Mislim da ćemo igrati rasterećenije. U svakom slučaju nadam se da ćemo odigrati bolje, rekao je trener Tomislava Goran Drmić.