Stalni razvoj poslovanja Galenike i rekordan broj novih proizvoda u 2021.

606

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine kompanija Galenika je postigla značajno proširenje portfolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima, i dalju modernizaciju poslovanja.

Kompanija pokazuje konstantan rast u svim segmentima svog poslovanja u 2021. godini. U razdoblju od siječnja do srpnja, Galenika je ostvarila rast proizvodnje za 16 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od početka godine kompanija je u Srbiji registrirala čak 12 novih proizvoda, dok je u promet do sada pušteno 11 proizvoda. Galenika bilježi povećanje prodaje u regiji, te je do kraja srpnja 2021. na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije lansirano pet proizvoda, a do kraja godine se planira lansiranje još devet.

Na tržištu EU, Galenika je registrirala jedan proizvod, a u planu je registracija još 20 proizvoda.

Galenikin Institut za istraživanje i razvoj, uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila – EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lijekova.

U razdoblju siječanj – srpanj 2021. godine, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, čime se kompanija dodatno učvrstila na stabilnoj drugoj poziciji po udjelu na farmaceutskom tržištu Srbije.

U istom razdoblju na tržištu Bosne i Hercegovine Galenika je ostvarila rast prodaje za 28 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Izvoz u zemlje regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija) povećan je za čak 51 odsto, dok je prodaja na međunarodnim tržištima izvan regije (Europa, Bliski istok, Afrika) više nego udvostručena.

”Galenika je kompanija koja gleda u budućnost i naši inovativni procesi predstavljaju važan uspjeh. Nastavljamo da planiramo i prilagođavamo se, da ulažemo timske napore i radimo ono u čemu smo najbolji, a pri tome ostajemo posvećeni ljudima i vjerni zdravlju. Strateški smo fokusirani na inovacije u kompaniji i portfoliju proizvoda u korist potrošača. Kao moderna i stabilna kompanija sa odličnim timom i inovativnim načinom razmišljanja, Galenika će postati još veća, sa jakim regionalnim prisustvom”, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

U lipnju ove godine Galenika je postala dobitnik prestižne nagrade SAP Quality Award za regiju Centralne i Istočne Europe, za projekt inovativne poslovne transformacije kroz implementaciju najsavremenijeg sustava za upravljanje poslovanjem – SAP S/4HANA Cloud.

Dodatno, na polju digitalizacije poslovnih procesa, kao prva farmaceutska kompanija u Srbiji, Galenika je krenula sa uvođenjem naprednog korisničkog intefrejsa Fiori UX, koji omogućava lakši i brži rad uz povećanje efikasnosti, produktivnosti, kao i mobilnost korisnika uz „work anytime, anywhere” pristup.

***
Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je dio NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvaća i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u cijeloj Latinskoj Americi.

Galenika je na drugom mjestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi generičke lijekove, dijetetske suplemente, kozmetičke proizvode i medicinska sredstva.

Strategija Grupe jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unaprijeđenju svojih proizvoda za unaprijeđenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo korisnika.