Nove mjere na snazi prilikom ulaska u Crnu Goru

798

U Crnoj Gori od danas su na snazi pooštrene epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa.

U okviru nacionalne digitalne covid potvrde više se neće priznavati status nepotpunog cijepljenja, a ulazak u Crnu Goru za punoljetne crnogorske državljane i strance sa prijavljenim boravkom od 14. rujna moguć je samo ukoliko je ispunjen jedan od uvjeta iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Nacionalna digitalna covid potvrda biti će validna samo ukoliko osoba ispunjava jedan od propisanih uvjeta – da je prošlo 14 dana od druge doze za cjepivo koje se daju u dvije doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije cjepivom koja se daje u jednoj dozi.

Jedan od uvjeta je da osoba posjeduje negativan PCR test na Covid-19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, te da posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju niti jedan od propisanih uvjeta se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice.