Romario Matova reprezentativac Zimbabvea nova uzdanica Trojanaca

762

Nije onaj legendarni Romario, ali 33-ti minute u debitantskom nastupu za GOŠK na utakmici protiv Jedinstva iz Bihaća, pokazale su da Romario Matova ovoljetna akvizicija Trojanaca ne nosi slučajno to ime.

Pet, šest minuta po ulasku u igru Matova je u stilu Romaria de Souze Faria, kroz sredinu napravio mini slalom „nanizavši” trojicu protivničkih igrača! Jasno taj niz su pratile ovacije s tribina.

Upravo je taj trenutak pokazao je da bi GOŠK-ov Romario uz podršku s tribina, mogao biti važna karika Gabeljana na domaćim utakmicama.

Romario Matova je navijačima donio šmek pravog nogometa iz vremena njegova prezime – imenjaka prije četvrt stoljeća, kada nogomet nije bio atletika, nego nadigravanje.

Naravno po završetku utakmice reprezentativca Zimbabvea, zamolili smo za dojmove nakon sređivanja „papira” potrajalo. Sada je sve u redu, pitali smo Romaria?

„Da, da, da, s „papirima” je sada sve je dobro, a i danas je bilo dobro. GOŠK je igrao kao ekipa, borbeno, timski, što je donijelo pobjedu. Timski duh je važan za igru i rezultate. Ako budemo igrali kao danas, možemo se boriti za vrh ljestvice, kazao je Matova, a zatim na upit kakvo je Zimbabveu, bivšoj Rodeziji, rekao:

„Dobro, dobro, zemlja je lijepa, ali ima puno ekonomskih problema”.

Onda ste došli na pravo tlo Bosnu i Hercegovinu, ovdje je kriza permanentna.

”Ha, ha, ha…, mislim da je u Bosni i Hercegovini ipak malo bolje’.

Proljetos ste debitirali u reprezentaciji Zimbabvea, kako je bilo?

”Bilo mi je super iskustvo igrati za nacionalni tim. Drago mi je da sam upoznao poznate igrače iz moje zemlje, nadam se da ću i dalje imati priliku nastupati za reprezentaciju”, kazao je Matova iza kojega su dvije sezone u hrvatskom prvoligašu Solinu.

Inače, Marova je za reprezentaciju Zimbabvea debitirao proljetos u kvalifikacija za Afrički kup nacija. Na utakmici protiv Zambije.

Zanimljivo, da selekciju njegove zemlje vodi Zdravko Logarušić, hrvatski trener. Matova je mlad igrač, tek su mu 22 godine, a igra na poziciji lijevog bočnog, odnosno lijevog beka, mada je na utakmici protiv Jedinstva pokazao da se dobro snalazi i u veznom redu.

Uglavnom, nakon odlaska Igora Savića u Zrinjski, GOŠK opet ima jednog reprezentativca, ovoga puta iz dalekog Zimbabvea.