FOTO | Plesni klub ”Erigo-D” održao prvi sat plesa u Čapljini

1395

U prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina održan je prvi besplatni sat plesa kojeg su pripremili iz plesnog kluba ”Erigo-D”.

Veliki broj djevojčica odazvao se pozivu kojeg je uputila glavna trenerica kluba Dajana Markotić.

Ovaj klub osnovan je davno 2003. godine i u Mostaru broji preko 200 članova. Došli su na ideju da nastave sa radom u Čapljini što je pokazao i sam odaziv jer je stiglo preko 50 djevojčica.

Kako je protekao prvi besplatni sat i što očekuje mlade plesače u Čapljini rekla je Dajana Markotić, glavna trenerica kluba ”Erigo-D”.

”Ja sam zaista jako zadovoljna odazivom u Čapljini koji je bio jako velik. Još uvijek nismo krenuli kako treba. Ovo je bio prvi besplatni sat, bili nas je oko 50, različitih dobi, od 4 pa do gore. Nas dvije trenerice, zajedno sa asistentima, radit ćemo u dvije dvorane, pa ćemo idući put malo bolje moći razgrupirati djevojčice, ove starije i mlađe. Jako sam sretna što mogu djeci pružiti jednu drukčiju vrstu plesa, tehnički zahtjevniju i ovo je jedan jako lijep sport za djevojčice”, kazala je Markotić.

Još jedan besplatan sat održat će se u utorak, također u Akademiji u Čapljini, s početkom u 19:00 sati.

Na upit dolaze li dječaci na ples, Markotić odgovara:

”Meni je jako žao što je to tako i što muškarci odnosno dječaci ne dolaze na ples. Moj klub u Mostaru broji oko 200 djevojčica, muškarci dođu, usude se doći, ali nekako pobjegnu, ne znam zašto. Možda su malo žene tu dominantnije, ali dečki u plesu su jako cijenjeni i jako traženi i puno bolje plaćeni, da samo to znaju čak bolje od nekih nogometaša. Svi dečki koji vole plesat ove vrste plesa dobordošli su u naš klub”, zaključila je Markotić.

Termini u kojima će se održavati treninzi su – utorak i petak od 19:00 do 20:00 sati.

Dobna granica za djecu je do 11 godina.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili se još uvijek želite upisati u plesnu klub ”Erigo-D” možete nazvati broj telefona 063/475-868.