Čapljina dobila Udrugu roditelja – u petak prva radionica

869

U Čapljini od nedavno djeluje registrirana udruga roditelja pod nazivom ”Zajedno za zajednicu”-Čapljina.

Ciljevi i aktivnosti Udruge su:

– sudjelovanje u projektima i provedbi programa usmjerenih na suzbijanje svih oblika diskriminacije i nasilnog ekstremizma;
– Jačanje roditeljskih vještina;
– poticanje pozitivnih promjena u društvu;
– Organiziranje stručnih seminara, predavanja, tribina, javnih kampanja, iskustvenih radionica, konferencija i kongresa radi postizanja ciljeva i aktivnosti Udruge;
– Pomoć svim kategorijama građana u razvijanju vještina i otkrivanju vlastitih umjetničkih sposobnosti poticanjem kreativnosti i promicanjem ekološke svijesti;
– Suradnja sa stručnim savjetnicima u svrhu edukacije mladih o temama koje su slabo zastupljene u školskom obrazovanju itd.

Udruga trenutno broji 6 članova koji su prošli niz edukacija i seminara u suradnji sa udrugama roditelja iz ostalih gradova u BiH, a svi zainteresirani slobodni su kontaktirati nas i priključiti se ukoliko im se aktivnosti i edukacije koje provodimo čine zanimljivim.

”Ovaj tjedan, točnije u petak 8.9 počinjemo sa prvim ciklusom radionice Jačanje roditeljskih vještina. Prvi ciklus radionice sadrži sljedeće teme: razvoj djece i čimbenici rizika, te razvoj samopouzdanja kod mladih i uloga roditelja u tome. Pozivamo sve zainteresirane roditelje da nam se pridruže na radionici koju će voditi prof Anela Rozić-Vrankić.

Broj mjesta je ograničen zbog još uvijek aktualnih Covid-19 restrikcija. Zainteresirane molimo da nam svoje prisustvo potvrde na mail udrugaroditeljacapljina@gmail.com ili privatnom porukom na Facebook stranici Udruga roditelja ”Zajedno za zajednicu” – Čapljina”, navodi se u priopćenju udruge.

Aktivnosti koje provodi udruga “Zajedno za zajednicu” dio su projekta Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji financijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) BiH).