FOTO | Čapljinac Zlatko Glavinić u Čapljini predstavio knjigu ”Poduzetnici vs inspektori”

4001
Zlatko Glavinić

Čapljinac Zlatko Glavinić predstavio je večeras u Čapljini svoju knjigu pod nazivom ”Poduzetnici vs. inspektori”, čiji je nakladnik Gospodarska komora FBiH.

Knjiga je inače iscrpan i sveobuhvatan priručnik autora koji je federalni tržni inspektor s dugogodišnjom praksom.

”Prije svega moram reći da mi je posebna čast što je ova knjiga napokon predstavljena u Čapljini, u mom gradu, pred mojim prijateljima, kolegama, sugrađanima… U ovoj knjizi samo pokušao definirati sve moguće situacije u kojima se nalaze poduzetnici te naglasiti koja su njihova prava i obveze, što se događa s inspektorima, koje mogu biti vrste inspekcija u Bosni i Hercegovini, kako se ponašaju inspektori, kako se smiju, a kako ne smiju ponašati. U zadnjem poglavlju je obrađen dolazak inspektora u tvrtku – što može tražiti, što poduzetnik mora dati, ako nije dao koje su sankcije…”, rekao je za ČA::portal o knjizi Glavinić.

Zlatko Glavinić

Pored autora, knjigu su predstavili još i:

  • prof.dr.sc. Miro Džakula, Ravnatelj UNO BIH, recezent
  • doc.dr. sc. Marko Šantić, Predsjednik Gospodarske komore F BiH, recezent
  • dr.sc. Dragan Gabrić, Sveučilište u Mostaru
  • Zlatan Vujanović, Ministar Federalnog ministarstva trgovine
  • Zoran Krtalić, Predsjednik Županijskog suda u Mostaru
  • dr. Smiljan Vidić, Gradonačelnik Grada Čapljine

”Knjiga autora Zlatka Glavinića ‘Poduzetnici vs. inspektori’ nije samo sveobuhvatno djelo koje se može čitati ili koristiti u svakodnevnim postupanjima, već je i knjiga, koja bi onima koji su odgovorni za zakonodavni i poslovni okvir u Bosni i Hercegovini, trebala poslužiti kao temeljno djelo za unapređenje kako poslovnog tako i okvira inspekcijskog nadzora. Stoga, ova knjiga s jasnim naslovom, koju preporučujem, treba biti nezaobilazna literatura zakonodavnih institucija, znanstvene zajednice, poduzetnika, inspektora, investitora i svih drugih zainteresiranih za poboljšanje zakonodavnog i poslovnog okvira u Bosni i Hercegovini”, rekao je o knjizi prof.dr.sc. Miro Džakula, ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje.

Miro Džakula

Doc.dr.sc. Marko Šantić, predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH, rekao je kako se radi o jedinstvenom djelu na ovim prostorima.

”Zahvaljujući ovakvom istraživačkom pristupu, autor postiže i glavni cilj: Knjiga PODUZETNICI VS. INSPEKTORI jeste jedinstveno djelo na ovim prostorima koje na vrlo prihvatljiv, do sada neobrađen način, postaje nezaobilazno štivo svih onih koji počinju ili već jesu „zaplivali“ nemirnom rijekom poduzetništva na našim prostorima. Uistinu vjerujem, kako će ova knjiga jako dobro doći svima koji razmišljaju krenuti u poduzetničke vode, svima onima koji njima već plove, kao i svim akterima unutar vladinog sektora, bilo da kroz zakonodavnu vlast sudjeluju u kreiranju zakona, ili ih pak, sudjelujući u izvršnoj vlasti, provode”, naveo je Šantić.

Moderatorica događaja bila je Misijana Brkić Milinković, a Čapljinski portal bio je medijski pokrovitelj događaja.