Aktivno sve više klizišta u HNŽ; u Konjicu voda odnijela most

3761

I jutrošnji izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ govori o posljedicama obilnih padalina koje su se dogodile ovoga tjedna.

Konjic

Vodostaj rijeke Neretve u opadanju. Tijekom noći došlo je do prekida padavina.Na regionalnom putu R -436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol, promet je u prekidu. Put od naselja Svijenča prema naselju Ljuta, gdje je potok odnio most, trenutno je prohodan za terenska vozila.

Deblokirana je putna komunikacija prema naseljima Jasenik, Pirići i Tuleg.

Put prema naselju Rajac još uvijek nije prohodan za vozila. Danas će biti nastavljene aktivnosti slanja građevinskih strojeva prema naselju Hotovlje putnom komunikacijom iz pravca Kalinovika, kako bi se sanirale posljedice klizišta.

Upućen je zahtjev za pomoć u angažiranju građevinskih strojeva (bageri), kako bi se u što skorije vrijeme riješio problem na deblokadi putne komunikacije prema naselju Hotovlje i lokalnih putova u MZ Bjelimići i MZ Glavatičevo.

U prekidu je elektro opskrba od naselja Svijenča prema naselju Ljuta  i od naselja Dindol prema naselju Hotovlje.

Jablanica

Na cijelom području općine Jablanica, uz pomoć raspoložive mehanizacije radilo se na čišćenju lokalnih putova. Neprohodan je lokalni put za naselje Tretište, u mjesnoj zajednici Glogošnica, gdje je došlo do uništenja puta u dužini oko 30 m.

Registrirano je više klizišta u naseljenim mjestima, koje je neophodno sanirati nakon poboljšanja vremenskih uvjeta.