Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

553

U četvrtak ujutro u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove je oblačno i maglovito dok je u ostatku zemlje pretežno sunčano.

Temperature zraka u 7:00 sati (°C): Sokolac 0; Livno 2; Ivan-sedlo 3; Bugojno, Drvar, Sarajevo-Bjelave, Tuzla 4; Bijeljina, Gradačac, Jajce 5; Doboj, Zenica 6; Banja Luka, Bihać, Grude, Prijedor, Sanski Most 7; Bjelašnica 8; Mostar, Trebinje 11; Neum 13.

U četvrtak će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, prevladavati magla i niska naoblaka. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

U petak, 12. studenoga, očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama. Nešto manje naoblake i sunčanije očekuje se u Hercegovini.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 19 °C.

U subotu, 13. studenoga, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje naoblake i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Krajem dana, nova naoblaka i padaline.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 °C.

U nedjelju, 14. studenoga, prognozira se pretežno oblačno vrijeme s slabom kišom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19 °C.