FOTO/VIDEO | Završen mural žrtvama Vukovara; upriličena bakljada ispred murala

3322

Skupina mladih entuzijasta i umjetnika iscrtala je mural posvećen žrtvi Vukovara u Čapljini, u susret 30. obljetnice pada grada Heroja.

Na stambenoj zgradi u Ulici fra Didaka Buntića na sivoj podlozi ispisana je poruka ”Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikad Čapljina zaboravit neće 18. 11. 1991”.

Na muralu je iscrtan i vodotoranj, koji je bio simbol otpora grada heroja, Ovčara, najveće mjesto zločina zapamćeno u hrvatskoj povijesti, oznake ”Škabrnja” i ”Vukovar” kao i znak pripadnika navijače skupine ”Torcida”.

Podsjećamo kako se radi o prvom takvom muralu u našem gradu. Jasno je kako u Čapljini postoje brojni murali napravljeni za navijačke skupine ”Bad Blue Boysa” i ”Torcide”, ali i ostali murali koji krase stambene zgrade i ostale površine.

Pripadnici navijačke skupine ”Torcida”, čija je ideja i realizacija bila izrada ovog murala, su uz bakljadu i pjesmu i jednu upaljenu svijeću odali počast svemu onome što Vukovar i Škabrnja predstavljaju.

Obljetnica pada grada heroja obilježava se 18. studenog. Toga dana se u svim većim hrvatskim sredinama u Bosni i Hercegovini pale svijeće u znak sjećanja na patnje ovoga grada i ljudi.

Ovim putem želimo se zahvaliti našem vjernom čitatelju na ustupljenim fotografijama i videozapisima bakljade i murala koji je završen u kasnim večernjim satima.