FOTO | Dretelj: Svečano otvorena cesta koju su asfaltirali Kinezi

4665

U mjesnoj zajednici Dretelj održana je svečanost otvorenja ceste u ovom naselju.

Predstavnici tvrtke China Construction zajedno sa čapljinskim gradonačelnikom Smiljanom Vidićem i predstavnicima JP Ceste Federacije BiH prerezali su vrpcu povodom ovog događaja.

Asfaltiran je jedan kilometar pristupnog puta.

”Prije dvije godine krenuli su radovi u Zvirovićima i tek tada je korona kod nas počela dolaziti i to je bio moj prvi posjet gradilištu i kampu na brdu. U ove dvije godine puno toga se napravilo, ne samo na ovom ovdje potezu, na desnoj strani Neretve, i svakako da je lokalna zajednica imala puno benefita od svega toga, počevši od naših građevinskih firmi koje su angažirane kao podizvođači, kao i do onih koji iznajmljuju stanove.

Ovo je više od temeljite rekonstrukcije, da se lokalne ceste koje kineska firma koristi, bilo da asfaltiraju, bilo da će se asfaltirati, i ovo je dobar primjer gdje možemo vidjeti kako se izvođač radova na kvalitetan način odnosi prema lokalnoj zajednici, a lokalna zajednica trpi određenu štetu, ali na ovaj način i jedno i drugo se anulira i u konačnici svi smo na dobitku.

Ja sam iz Dretelja, često sam išao u drva na brdo, put znate kakav je bio, prije se išlo sa magaretom, kasnije sa frezama i traktorima, a danas možemo i malim autima, ne u drva, ali je lijep pogled odozgo, kao izletište.

U ime MZ i u ime Grada Čapljine zahvala na ovom urađenom putu i ja vjerujem da će izvođači radova i ubuduće pokazati da su ovdje došli da budu u kvalitetnoj simbiozi sa lokalnim stanovništvom”, rekao je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić.