Intesa Sanpaolo Banka i Visa zajedno sa korisnicima kartica prikupili 36.000 KM za porodilišta u BiH

231

Prvog listopada ove godine započela je osma po redu kampanja Inspirirani srcem, koju već tradicionalno organiziraju Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa.

Kampanja je trajala mjesec dana, a podrazumijevala je da korisnici Visa Inspire kartice ove Banke, prilikom plaćanja u trgovinama koriste isključivo karticu i time daju svoj doprinos ovoj kampanji.

Od svake pojedinačne transakcije koju su korisnici napravili tijekom listopada, a bez ikakvog troška za korisnika kartice, Visa i Intesa Sanpaolo Banka izdvojili su 0,10 KM u humanitarne svrhe.

“Raduje nas činjenica da ovu izuzetnu kampanju svake godine prezentiramo javnosti i našim klijentima, i da je apsolutno svi u velikoj mjeri podržavaju, a to govore i brojevi obavljenih transakcija.

Ove godine, što nas posebno veseli, imamo najveći broj transakcija, te smo sretni da će odabrana porodilišta u BiH ove godine dobiti 36.000 KM, a za koje će Banka nabaviti opremu koja im je od prijeke potrebe za novorođenu djecu, naše buduće sugrađanke i sugrađane”, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Prikupljeni proračun u ovogodišnjoj kampanji, bit će podijeljen u dva jednaka dijela te će biti namijenjen za dva porodilišta.

Prvo porodilište kojem će biti dodijeljena donacija u vidu opreme jeste ono koje djeluje u okviru Javne zdravstvene ustanove – Opšte bolnice “dr. Mladen Stojanović” iz Prijedora, te porodilište u sklopu Županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” iz Livna.

Također, bitno za istatknui je da su ovaj projekt medijski podržali RSG radio i portal Klix.ba.

O Intesa Sanpaolo Banci BiH:

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH komercijalna je banka, među vodećima na tržištu u Bosni i Hercegovini s dugim kontinuitetom poslovanja.

Pruža sve vrste bankarskih usluga u domaćoj i inostranoj valuti sa širokim portfolijom usluga namijenjenih za korporativno bankarstvo i stanovništvo.

Banka posluje kroz 5 glavnih regionalnih podružnica i 47 operativnih jedinica, posjeduje rasprostranjenu mrežu bankomata i POS uređaja. Prisutna je na cijelom području BiH, u Federaciji BiH (podružnice većinom koncentrirane na području Federacije BiH, gdje je Intesa Sanpaolo Banka BiH rangirana kao treća po ukupnoj aktivi), Republici Srpskoj i Distriktu Brčko.

Također, Intesa Sanpaolo Banka BiH zadržava vodeću poziciju na bh. tržištu u smislu evropskog indeksa zadovoljstva kupaca, s prepoznatljivim najvišim stopama što se tiče imidža kompanije, brige o klijentima nakon prodaje i odnosa s zaposlenicima i organizacijom podružnica/filijala.

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH, članica je PBZ Grupe koja je također dio Intesa Sanpaolo Grupe jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi.

O Intesa Sanpaolo:

Intesa Sanpaolo vodeća je banka u Italiji i jedna od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi. Nudi komercijalno, korporativno investicijsko bankarstvo, upravljanje imovinom i usluge osiguranja.

Grupa Intesa Sanpaolo ima oko 13,5 milijuna klijenata u Italiji kojima pruža usluge  putem digitalnih i tradicionalnih kanala. Međunarodne banke supsidijari Grupe pružaju usluge za 7,1 milijun klijenata, uključujući supsidijare koji posluju u komercijalnom bankarstvu u 12 zemalja srednje i istočne Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, te međunarodnu mrežu stručnjaka za podršku korporativnim klijentima u 25 zemalja.

Intesa Sanpaolo smatra se jednom od najodrživijih banaka na svijetu. Za Grupu stvaranje vrijednosti znači biti pokretač rasta, u korist i društva i gospodarstva. Imajući na umu brigu o okolišu, Grupa je osnovala fond od 6 milijardi eura za kružno gospodarstvo.

Intesa Sanpaolo podržava velike projekte ekonomske uključenosti i smanjenja siromaštva, uključujući  fond uticaja  od 1,5 milijardi eura za kredite dostupne društvenim grupama kojima je pristup kreditima otežan.

Intesa Sanpaolo ima visok nivo učešća u kulturnim inicijativama, koje organizira Banka ili u saradnji s drugim subjektima u Italiji i šire. To uključuju stalne i privremene izložbe koje prikazuju impresivno umjetničko naslijeđe Banke u Gallerie d’Italia, muzejima Grupe koji se nalaze u Milanu, Napulju, Vicenzi i uskoro u Torinu.

https://group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news