Lujo Ilić: Ni sad cilj nije prvo mjesto, nego stabilnost kluba

914

Ono što su najavljivali za prošlu sezonu u gabelskom GOŠK-u sad ostvaruju bez ikakvog potenciranja ciljeva i ambicija, a ljestvica Prve lige FBiH ukazuje da su prvu polusezonu okončali bez poraza i kao jesenski prvaci.

Predsjednik kluba Lujo Ilić ističe da je zadovoljan, ali da su i dalje glavni planovi kluba ostvariti stabilnost.

– Momci su napravili čudo. Ovo je rekord otkad postoji federalna liga jer mislim da nitko nikad jednu polusezonu nije završio bez poraza, govori Ilić i nastavlja:

– Liga je dosta izjednačena, tu je šest – sedam klubova koji malo odskaču i mogu se boriti za prvo mjesto. Sve nas dijele mrvice i zato je ovaj rezultat još veći. Mislim da se suđenje popravilo i da je liga korektnija nego prije.

Napominje da GOŠK nastavlja po istom kursu.

– Ni sad ne najavljujemo prvo mjesto. Hoćemo da napravimo vrhunsku ekipu, proizvodimo mlade igrače i da klub bude stabilan u kojoj god ligi igrao. Cilj je da se svake godine proda jedan igrač jer klub drukčije ne može živjeti. Momci igraju bez pritiska, mislim da smo sad pogodili karakter i ekipu, ističe Ilić.

Već rade i na tome s kojim će kadrom započeti pripreme 20. siječnja sljedeće godine.

– Stručni stožer će odlučiti i predložiti što dalje po pitanju igračkog kadra. Na tome već radimo, a imat ćemo maksimalno četiri promjene, kaže Ilić.

GOŠK je prošle sezone otvoreno najavio napad na Premijer ligu, a onda su imali jako lošu prvu polusezonu sa osvojih samo 14 bodova. Minule jeseni su osvojili 33.

– Prošle sezone smo svi napravili grešku, vjerovali smo igračima da mogu napraviti nešto veliko, a onda smo vidjeli da to nije to, pa smo dovodili igrače koji nisu prošli pripreme, došle su povrede itd. Ova ekipa ima samo 2 poraza u 30 utakmica. Imamo sjajan kolektiv, klapu koja je napravila rezultat, ističe Ilić.

Gabeljanima slijedi i organizacija Memorijala Andrije Ankovića, ali i nadogradnja infrastrukture.

– Prioritet su nam reflektori. Imamo projekt u vezi toga i trebamo polako početi raditi taj dio. Sljedeći projekt je druga, svečana tribina sa 1.000 mjesta sa svim pratećim sadržajima, zaključio je Lujo Ilić.

Od dolaska na klupu gabelskog GOŠK-a prošle zime, i za razliku od svojih prethodnika, šef struke Ivan Bubalo nijednog trenutka nije ništa posebno najavljivao, osim da će ekipa u svaku sljedeću utakmicu ući sa nastojanjem da pruži najbolje od sebe.

Njegov ukupni skor u 30 prvenstvenih utakmica na klupi GOŠK-a je 17 pobjeda, 11 remija i 2 poraza. Ovo je zaista impresivno ako se prisjetimo da se radi o jako izjednačenom natjecanju.

Ukupna gol razlika ekipe je 55:22. Imali su tendenciju rasta jer je na proljeće ekipa imala skor od 29 bodova (gol razlika 29:13), a minule jeseni 33 boda (gol razlika 26:9).