Prognoza do sredine prosinca: Snijeg, kiša i pad temperatura

2443

Iako su količine padalina u studenom na prostoru Bosne i Heregovine bile znatno iznad prosjeka, i u prognozama za prvi tjedan prosinca ne očekuje se stabilizacija vremenskih prilika, objavili su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako ističu u prognozi do 13. prosinca, pored kiše koja će povremeno biti i izraženija na području Hercegovine u Bosni je izvjestan i snijeg. Snijeg je moguć kako na planinama tako i u nižim područjima.

Temperature zraka bit će znatno niže u odnosu na temperature za dane vikenda. U većem dijelu Bosne naručito u jutarnjim satima temperature zraka ispod 0 stupnjeva. Puhat će vjetar umjeren na momente i jak.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -5°C do 0°C u Bosni, na jugu zemlje do 4°C. Najviše dnevne temperature između 1 i 7 u Bosni do 10 u Hercegovini.

U drugom dijelu tjedan usljed jačanja južnog strujanja zraka izvjestan je porast temeprature zraka. Maksimalne temperature između 7 i 13 stupnjeva.

U periodu od 6.12. do kraja prognoznog perioda prema trenutnim prognoznim modelima očekuju se i dalje nestabilne vremenske prilike. Prevladavat će pretežno oblačno s kišom i snijegom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -1°C i -7°C u Bosni, do 4°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -1 i 5 stupnjeva u Bosni do 8 u Hercegovini.