FOTO | Josip Obad, Nikola Krešić i Goran Pehar najbolji u lovu na lignje

5932

Prvi lignjolov kup Neum je završen, možemo reći uspješno. Lov na lignje u Neumu otpočeo je danas u 16 sati i trajao sve do 19 sati kada su se natjecatelji na barkama, ali i oni koji su lovili s obale, vratili na startnu poziciju, točnije na mol hotela “Sunce”. Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije kategorije: lov s barke i lov s obale.

Dan je svakako bio zanimljiv i za naše najmanje budući da ih je posjetio sveti Nikola te podijelio zaslužene poklone i time stavio veseli osmijeh na dječja lica.

Kraj lova na lignje okončan je velikom bakljadom s barki koje su bile razmještene po cijelom zaljevu te impresivnim vatrometom iznad hotela “Sunce”.

Sudionici su pripremili svoje ulove te se uputili do konačnog odredišta, točnije do vage. Vaganje je započelo neposredno nakon završetka lignjanja, a u Komisiji za vaganje i bodovanje sjedili su: Nikša Kaleb, Milan Obad i Ivan Šljuka.

S obzirom na veliki broj prijavljenih natjecatelja, vaganje je potrajalo, a atmosfera je zaista bila napeta, posebno prilikom ocjenjivanja najmanje i najveće lignje.

Po završetku vaganja započelo je proglašenje pobjednika i to posebno po kategorijama.

Nagradu za najmanju lignju u kategoriji lova s obale odnio je Josip Obad, a u lovu s barke ekipa “Murganto”.

Nagrada za najveću lignju u kategoriji lov s obale odnio je Nikola Krešića, a u kategoriji lov s barke ekipa “Plavi mali”.

Treće mjesto u kategoriji lova s obale osvojio je Goran Pehar, drugo mjesto Jadranko Mandić, dok je pobjedničko mjesto zauzeo Luka Mikulić.

Ekipa “Brzi i žestoki” odnijeli su treće mjesto u kategoriji lov s barke dok je drugo mjesto pripalo ekipi “Grbavi kitovi”. Pobjedničko mjesto u ovoj kategoriji pripalo je ekipi “Plavi mali” koja je na ovom kupu osvojila impresivne nagrade.

Na koncu same manifestacije organizatori su zahvalili svim natjecateljima, sponzorima te svima koji su na bilo kakav način doprinijeli realizaciji ovog Kupa. Istaknuli su i važnost humanitarnog karaktera ovog događaja koji je, uz veselo druženje, svakako najvažnija okosnica manifestacije.

Podsjetimo, idejni začetnik ove manifestacije je Dražen Obad dok su uz njega glavni organizatori Ivan Piccolotti i Andrej Buntić.

Glavni pokrovitelj Prvog lignjolov kupa Neum je Općina Neum, glavni sponzori Ribomaterijal “Lubin” i hotel “Sunce” te još preko 40 sponzora, što ovu manifestaciju, po broju prijava, čini jednom od većih na ovom dijelu Jadrana.