FOTO | Čapljinki uručena nagrada za najbolju studenticu Federacije BiH

6105

Nagrada za najbolju studenticu Federacije Bosne i Hercegovine u akademskoj 2020./2021. godini uručena je Čapljinki Branki Ekmečić.

Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Čapljini, gdje je završila Srednju ekonomsku školu, Branka upisuje studij ekonomije na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru gdje ostvaruje izvrsne rezultate.

Vrijedi istaknuti kako su Branki do sada uručene čak četiri Dekanove i jedna Rektorova nagrada.

Zaslužena priznanja i jednokratne novčane naknade najboljim studentima uručio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, i to za 74 studenta, koja su nominirali fakulteti u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH: Univerzitet u Sarajevu i Franjevačka teologija Sarajevo, univerziteti u Tuzli, Zenici i Bihaću te Univerzitet “Džemal Bijedić“ u Mostaru i Sveučilište u Mostaru.

Prema kriterijima koje je utvrdilo i objavilo Ministarstvo, nagrađeni su najbolji studenti završne godine 1. ciklusa studija, odnosno integriranih studija, koji su imali najbolji prosjek ocjena, od 10 ili blizu 10, odnosno 5 ili blizu 5.

Jednokratnu financijsku podršku za nagrađene studente u iznosu od po 2.000 KM, osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti iz proračuna Federacije BiH za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 148.000 KM.

Uredništvo Čapljinskog portala čestita našoj sugrađanki Branki Ekmečić na uručenoj nagradi.

Prilikom preuzimanja teksta obavezno je navesti Čapljinski portal kao izvor i dodati poveznicu (link) na članak.