FOTO | Djeca s teškoćama u razvoju iz Čapljine dobila namjensko vozilo

2183

Ispred Gradske uprave u Čapljini održana je primopredaja vozila za djecu s teškoćama u razvoju.

Obzirom da je vozilo, kojim je udruga Zlatno srce prevozila djecu dotrajalo, Grad Čapljina odlučio je nabaviti vozilo i predati ga navedenoj udruzi za potrebe korištenja.

Ovo vozilo je specijalizirano i namijenjeno baš za djecu s teškoćama u razvoju.

Ima rampu za djecu koja su u kolicima, sedam sjedišta koja imaju mogućnost pomjeranja i može se ubaciti još par sjedišta za dodatne potrebe i kombinaciju.

Vrijednost vozila sa PDV-om iznosi 58.500 KM.

O kakvoj je primopredaji vozila riječ i koliko će ona značiti za djecu s teškoćama u razvoju grada Čapljine govorio je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić.

”Mi vodimo računa o djeci koja imaju određene poteškoće u svom razvoju. Jedan od načina jeste da plaćamo prijevoz kojeg obavlja Udruga ”Zlatno srce”. Međutim, njihovo vozilo je dosta staro, često se kvari i bilo je pitanje dana kada to vozilo neće biti u funkciji, a naravno da nismo htjeli dopustiti da nam se to dogodi da ta djeca ne mogu ići do škole i već gdje trebaju ići. Zato smo kao grad kupili ovo specijalizirano vozilo za prijevoz djece koja imaju poteškoće u razvoju i to će biti vlasništvo grada, a usluge prijevoza će nastavljati i dalje obavljati spomenuta udruga Srce”, kazao je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik grada Čapljine.

Na području grada Čapljine, kroz dvije Udruge za djecu s teškoćama u razvoju, ima oko 30 djece kojima je potrebno ovo vozilo.

Goran Jukić, ispred udruge Zlatno srce ističe da će ova nabavka vozila za djecu biti od velikog značenje za sve korisnike Udruga.

”Ne mogu vam ni opisati koliko će ovo vozilo nama značiti. Mi imamo jako staro vozilo, a gradonačelnik je to dobro primjetio i kada smo razgovarali znali smo da nismo u nekim mogućnostima da kupimo vozilo. Sa gradonačelnikom smo pričali o tome kako bi bilo dobro da grad pomogne u nabavci vozila. Nikad nije mogao obećati da će se to realizirati, ali rekao je da će raditi na tome i to je urodilo plodom. Dobili smo automobil koji će nam biti od velike važnosti. Drago mi je što je Gradska uprava prepoznala naš trud i rad jer smo tu od 2006. godine. Bilo je uspona i padova, sve te uspone i padove riješavali smo pomoću Gradske uprave. Mogu reći da je upravo Gradska uprava bila ‘prva vrata’ na koja smo kucali za pomoć”, kazao je Jukić.