VIDEO | Neum: Uređena šetnica, nabavljaju se kućice za ugostitelje, studenti dobili stipendije…

2017

Za prvu godinu na čelu Neuma načelnik Dragan Jurković zadovoljan je učinjenim. Ističe kako je stabilno punjenje proračuna jako bitno za planirane projekte koje su realizirali, a uz to je bila odlična i turistička sezona, unatoč pandemiji.

”Turistički djelatnici i ugostitelji mogu biti zadovoljni ovom sezonom i u razgovoru s njima se to i osjeti. Na tom polju smo bili uspješni”, rekao je Jurković.

Proračun je usvojen u veljači prošle godine, a odrađeno je dosta posla. Završena je glavna prometnica u Ulici kralja Tomislava, šetnica dr. Franje Tuđmana, spomen obilježje, javna rasvjeta u Vukovarskoj ulici, a jedan od većih projekata je završetak uljare za prodaju maslina.

”Do sada smo to većinom radili u susjedstvu, u RH, ali EU ima nove propise, strožije, pa ova godina nije bila lagana, da se pređe s proizvodima u drugu državu, pa smo bili u nezgodnoj situaciji”, rekao je prvi čovjek Neuma.

I sam je svjetan kako ima još dosta prostora za napredak i kako Neum može izgledati još bolje.

”Možda jedna od najvećih novina je uređenje javnih površina da budu jednolične, da imamo kućice koje ćemo koristiti duž čitave šetnice gdje će se obavljati određene djelatnosti koje su se ranije obavljale praktički na ulici na improviziranim štandovima, koji nisu baš bili lijepi i davali su ružniju sliku Neuma”, kaže Jurković.