FOTO | Uskoro u pretprodaji nekretnine u novim zgradama na području Duhanske – pogledajte detalje

5414

Tvrtka King Square Residence najavila je kako uskoro kreće sa pretprodajom nekretnina koje će biti izgrađene na mjesu Duhanske stanice.

Radi se o stambeno-poslovnom kompleksu koj će niknuti u središtu grada.

Kako je Čapljinski portal prvi pisao, zgrada sadašnje Duhanske stanice bit će pretvorena u Dom za stare, dok će ostatak kompleksa krasiti stambeno-poslovne zgrade i šetnica.

Čapljinski portal također doznaje kako je neto površina stambenog dijela 22 200 metara četvornih, gdje će biti izgrađeno 370 stambenih jedinica.

Površina poslovnog dijela iznos 3 500 metara četvornih.

Podsjetimo, vijećnici Gradskog vijeća Grada Čapljine usvojili su u rujnu 2021. godine Prijedlog Odluke o usvajanju urbanističke osnove za izmjenu i dopunu Regulacijskog plana stambeno-poslovne zone ”Duhanska” u Čapljini.

Prema tom planu, u središtu Čapljine će se sagraditi moderni poslovno-stambeni objekti, sa šetnicom, muzejom, staračkim domom i podzemnima garažama te postati elitna četvrt grada.

Na mjestu sadašnje Tvornice duhana u Čapljini predviđena je rekonstrukcija triju postojećih objekata od koji bi jedan trebao biti stambeno–poslovni, drugi je objekt za javne sadržaje (muzej, galerija, kulturni centar…), a treći je predviđen za starački dom.

Uz to sve, kroz ovaj dio grada bit će riješena nova cestovna infrastruktura, pa će grad cestovno biti povezan od istoka prema zapadu. Postojeća cesta od raskrižja kod parkirališta na Trgu kralja Tomislava bit će “produljena” preko dijela gdje se sada nalaze objekti Tvornice duhana i spojit će se s prometnicom ispred pravoslavne crkve.

Iz tvrtke King Square Residence navode kako svi zainteresirani mogu dobiti više detalja putem emaila: info@kingsquare-residence.com.

Prilikom preuzimanja teksta obavezno je navesti Čapljinski portal kao izvor i dodati poveznicu (link) na članak.