Prijavite svoju djevojčicu za sudjelovanje u prvom izdanju programa UEFA Playmakers

404

Putem stranica HNS-a možete prijaviti svoju djevojčicu za sudjelovanje u prvom izdanju programa UEFA Playmakers, koje počinje u ožujku 2022. godine te prati radnju Disneyjevog filma Snježno kraljevstvo 2.

UEFA Playmakers je paneuropski program za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između Uefe i Disneyja te kojeg je Hrvatski nogometni savez od ožujka 2022. godine uveo i u Hrvatsku.

Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu, a njegov temeljni cilj jest kroz zabavne, ne-natjecateljske treninge ohrabriti djevojčice da se bave nogometom i uspostave zdrave navike.

Za razliku od tradicionalnih nogometnih programa, svaki od deset treninga u sklopu pojedinog izdanja programa UEFA Playmakers prati radnju Disneyjevih animiranih hitova poput Snježnog kraljevstva 2 i Izbavitelja 2.

Djevojčice koje će sudjelovati u treninzima imat će priliku utjeloviti popularne likove poput Else i Anne te junaka iz Izbavitelja, kao i razvijati temeljne nogometne vještine, sposobnost suradnje te svoju maštu.

U Hrvatskoj će se program odvijati za vrijeme 2022. i 2023. godine u čak 30 nogometnih centara te će ukupno biti organizirana četiri izdanja programa, od kojih će se svako sastojati od deset treninga.

Prvo izdanje programa počet će u ponedjeljak, 14. ožujka u 17:00 sati i 18. ožujka u 17:00 sati će pratiti radnju Disneyjevog animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.