FOTO | Veleposlanik EU posjetio Lastu: ”Ovi slatkiši mogu odmah na tržište EU”

3166

Obnovljenu tvornicu keksa i vafla Lasta u Čapljini danas je posjetio šef delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH g. Johann Sattler.

Zajedno s domaćinom g. Petrom Ćorlukom, imao je priliku ući u prostore proizvodnog pogona gdje se upoznao s visoko automatiziranim procesima proizvodnje keksa kao i principima samoodrživog poslovanja.

Veleposlanik se oduševio tvornicom, a nakon kušanja Lasta keksa i samim proizvodom te je istaknuo kako proizvodi ovakve kvalitete imaju i te kakve šanse biti distribuirani na razvijenija tržišta Srednje i Zapadne Europe.

G. Ćorluka, predsjednik uprave i vlasnik grupacije Violeta, unutar koje sad Lasta posluje, izrazio je zahvalnost na posjeti i istaknuo važnost domaće proizvodnje.

”Sljedeći korak u razvoju Laste biti će proizvodnja vlastite sirovine, poput raznih voćnih punjenja, lješnjaka, a sve u suradnji s lokalnim kooperantima, s ciljem snažnijeg razvoja lokalne poljoprivrede”, rekao je Ćorluka.

Ovom posjetom se želi istaknuti i promovirati pozitivne gospodarske priče u BiH koje zaista postoje unatoč svim krizama, bilo lokanim, bilo globalnim.

Suradnja između EU i Violete je pozitivan primjer suradnje za dobrobit cijelog društva, a tim stopama će kročiti i Lasta.

Obje strane su izrazile nadu da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.