Neum ulaže 700.000 KM u infrastrukturu i uređenje obale

693

Neum u infrastrukturu i uređenje obale za ovogodišnju turističku sezonu ulaže 700 tisuća KM.

Iako će predsezona biti lošija od planirane zbog rata u Ukrajini, očekuje se rekordan broj domaćih gostiju stavljanjem u funkciju nove ceste Stolac – Neum.

Načelnik Neuma Dragan Jurković za Klix kaže kako se zna da je turizam u Neumu osnovna djelatnosti i da se zbog toga svake godine trude gostima omogućiti što kvalitetniji i sadržajniji boravak.

“Trenutno su u tijeku dva natječaja za rekonstrukciju dvije ulice, koje trebaju biti završene do 1. svibnja, a na ovaj način u suradnji sa hotelijerima rješavamo uređenje grada i podižemo kvalitetu sadržaja”, kaže Jurkovića za Klix.ba.

Naglašava da se uređuju ulica Ruđera Boškovića i Zagrebačka gdje se postavlja nova ograda. Radovi se također izvode u ulici Kneza Domagoja i Ante Babića, te se vrši zamjena javne rasvjete uz magistralnu cestu M-17.3 od spoja na jadransku cestu pa do izlaza iz Neuma.

“Također, uređujemo plaže i plažne prostore te završavamo sa farbanjem ograda na šetnici. Na mjesto gdje je do sada bila štandovska prodaja nabavljamo 27 identičnih kućica, za koje smo već potpisali ugovor, tako da više neće bili šaroliki štandovi, nego jednolični koje je lijepo vidjeti”, objašnjava načelnik Neuma.

Vrijednost svih infrastrukturnih radova i uređenje obale za ovogodišnju turističku sezonu, kaže Jurković, iznosi oko 700 hiljada KM.

Međutim, usprkos svom trudu, predsezona je daleko lošija od očekivane, jer su zbog rata u Ukrajini mnogi Poljaci svoje rezervacije otkazali dok je dolazak ostalih još neizvjestan.

“Predsezona će biti lošija od planirane. Ali sama ljetna sezona prema analizama i razgovorima sa hotelijerima i ugostiteljima bi trebala biti rekordna po broju domaćih gostiju, jer se s početkom sezone službeno treba otvoriti i moderna prometnica na relaciji Stolac – Neum”, kaže Jurković.

Napominje da će se time konačno jedini bh. grad na moru povezati sa ostatkom naše zemlje i postati dostupniji većem broju stanovnika BiH.

Nova cesta će otvoriti jednostavniji dolazak u Neum, tako da će od Mostara trebati maksimalno sat vremena do mora što će doprinijeti i razvoju jedinog bh. grada na moru.