FOTO | Lasta postaje najreprezentativnija tvrtka Čapljine – pogledajte transformaciju kroz fotografije tvrtke izvana

3263

Kada su svi digli ruke od Laste i kada je cjelokupna javnost bila spremna na to da će, nakon što je pod prethodnim direktorom Ivanom Ragužom i Zvečevom tvrtka otišla u stečaj, Lasta biti ugašena, dogodilo se čudo.

Petar Ćorluka, vlasnik Violete, kupio je Lastu i u nju uložio preko 20 milijuna maraka.

Tvrtka se tako vratila iz mrtvih – cjelokupni kompleks Laste je sređen, stigli su novi strojevi, renovirana je zgrada, uveden je novi pogon, i što je najvažnije – ljudi iz Čapljine zaposleni su u Lasti.

Slijedilo je potom i puštanje proizvodnje, a kada su stigli na police, proizvodi su oduševili cjelokupnu javnost do te mjere da su razgrabljeni u rekordnom roku.

Štrudla od smokve, lindžo od čokolade, štrudla s čokoladom, čajni kolutići… najtraženiji su slatkiši širom Hercegovine.

Proteklih dana gospodin Ćorluka i njegova ekipa ”šminkaju” Lastu.

Oko tvrtke su posađena stabla i posijana je trava, parking je asfaltiran i sređen, postavljena je ograda oko cijele tvrtke…

Lata u novom ruhu izgleda zaista neprepoznatljivo i sigurno je već sada najreprezentativnija tvrtka u Čapljini, ali i cijeloj Hercegovini.

Ovakvih priča, koje sa sobom nose radna mjesta, a što donosi razvoj gospodastva, treba nam sve više, i nadamo se da ćemo uskoro imati materijal da pišemo o ovakvim uspješnim pričama i gospodarstvenicima u našoj Čapljini, ali i cijeloj Hercegovini.

*Prilikom preuzimanja teksta, fotografija ili video zapisa obavezno je navesti Čapljinski portal kao izvor i dodati poveznicu (link) na članak.