Nevenko Herceg s čelnicima Udruge pripadnika ‘PPN Ludvig Pavlović’

1212

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg sastao se u četvrtak u Mostaru s čelnicima Udruge pripadnika postrojbe HVO-a “PPN Ludvig Pavlović” Davorom Đugumom i Davorom Dodigom.

– Ove godine će, u lipnju, obilježiti 30. obljetnicu osnutka legendarne Postrojbe za posebne namjene HVO-a ”Ludvig Pavlović”, ustrojene 6. lipnja 1992. godine. Kroz Postrojbu je tijekom Domovinskoga rata prošlo oko 700 pripadnika, a gotovo da nema bojišnice na kojoj nisu iskazali vojničku i ljudsku hrabrost – izjavio je za Fenu Nevenko Herceg.

Navedeno je kako je “PPN Ludvig Pavlović” u ratu za slobodu izgubila 26 svojih pripadnika.

Herceg je rekao kako će podržati proslavu njihova velikog jubileja.

– Obveza svih nas je njegovati uspomenu i sjećanje na hrabrost hrvatskog vojnika, posebno na žrtvu poginulih i ranjenih branitelja. Međutim, u svemu tomu, imamo obvezu i stalno skrbiti za našu braniteljsku populaciju, naše veterane, preživjele ratne stradalnike i članove obitelji poginulih vitezova – smatra Herceg.

Razgovarali su i o aktualnoj situaciji u svezi s braniteljskom populacijom, njihovim pravima i zakonskim rješenjima koja tretiraju braniteljska prava.

Vlada HNŽ-a o braniteljskoj populaciji skrbi redovitim financiranjem različnih projekata, ali i kontinuiranim intervencijama za bilo kakve potrebe, kroz financiranje projekata i rada Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a.

– Raduje me što ću i ove godine biti u mogućnosti pomoći proslavu osnutka PPN ”Ludvig Pavlović”, a i osobno ću nazočiti ovoj važnoj jubilarnoj svečanosti – zaključio je Herceg.