Ćorić: Imamo nove snage u klubu, ali nema mjesta euforiji

419

Prvi tjedan priprema je iza nogometaša gabelskog GOŠK-a koji su u ovom ranom stadiju odigrali i prvu pripremnu utakmicu jučer u večernjem terminu protiv Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović – Koševo.

Ovaj meč je poslužio prvenstveno premijerligašu kao generalna proba, dok je trener federalnog prvoligaša iz Gabele, Denis Ćorić, mogao istestirati novopristigle snage GOŠK-a.

– Polako se u hodu popunjavamo, ima dosta igrača koji su došli na probu, tako da ćemo ih najkasnije do srijede selektirati. Što se tiče kadra generalno, treba nam tu još četiri igrača, dva vezna, jedan stoper i jedan napadač. Pregovaramo i dogovaramo, nadam se da ćemo ih potpisati najkasnije do petka. Tako bi dotad trebali imati puno jasniju sliku po pitanju ekipe, rekao je Denis Ćorić.

Gabeljani su dosta mijenjali ovoga ljeta, a prema pristiglim imenima GOŠK je individualno dosta jača ekipa.

– To ne mora ništa značiti, treba tu ekipu uigrati, ali mislim da imamo vremena da sve to složimo. Ako dovedemo igrače koje planiramo, vjerujem da ćemo biti dosta kvalitetna ekipa. Tu naravno treba i sreće i da nas povrede zaobiđu, napominje Ćorić.

GOŠK će trenirati u Gabeli do 24. srpnja, nakon čega ekipa ide na osmodnevne pripreme na Kupres. Poslije toga slijede dva tjedna u Gabeli i tempiranje forme za početak prvenstva.

– Liga će biti puno jača nego prošle sezone, tu su Zvijezda i TOŠK koji su se dobro pojačali, Budućnost po meni ima izvrsnog trenera i ekipu, tu su starosjedioci kao Bratstvo, Rudar i još par ekipa. Ali nećemo se opterećivati, niti me to zanima puno, fokusiran sam na svoju ekipu i na to da se mi što bolje spremimo, da pripreme prođu bez problema i da budemo fit, poručio je Ćorić.

Po tome kako je GOŠK složio novu upravu kluba, a onda počeo i dovoditi pojačanja, djeluje da će još odlučnije krenuti po toliko željenu Premijer ligu.

– Nema mjesta euforiji, treba uvijek biti čvrsto na zemlji. Uvijek ću to govoriti, treba ići stepenicu po stepenicu. Činjenica jeste da je nova energija ušla u klub, odnosno novi ljudi. To znači da se klub diže na višu razinu. Sama činjenica da je sad u upravi kluba Nikica Jelavić, koji je ujedno i šef omladinske škole, znači da klub ide u pravcu na kojem bi mu mnogi pozavidjeli. Biće tu uspona i padova. Ako krene dobro ili loše, ne treba dići ili spustiti glavu, nego ići utakmicu po utakmicu pa ćemo na kraju vidjeti gdje ćemo završiti, zaključio je Denis Ćorić.

Test utakmice

Gabeljani će uskoro dogovoriti i nove pripremne utakmice.

– Premijer liga počinje i u hodu moramo rješavati pripremne utakmice te bazirati se na klubove iz Dalmacije. Kontaktirali smo par klubova i nadam se da ćemo s njima odigrati nekoliko utakmica. Mislim da bi nam do početka prvenstva bilo dovoljno pet – šest utakmica za adekvatnu pripremu, izjavio je Ćorić.