U Ševašu se poslijepodne očekuju velike gužve zbog prometovanja jednom trakom

634

Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog povećanih gužvi, koje se očekuju u poslijepodnevnim satima u povratku vikend-turista s mora, na ovoj dionici vjerojatno će se stvoriti duže kolone.

Vozače se moli za strpljenje.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju iz AMSBiH vozače na odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, prometuje se pretjecajnim trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

Zbog radova u tunelu Vranduk na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se u vremenu od 23:00 do 05:00 sati odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-5 Ripač – Dubovsko, Donji Vakuf – Turbe (Komar),
– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina,
– M-15 Livno – Šujica (Borova Glava),
– M-17 Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Žepče – Zenica (Golubinja).

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je izlaz vozila na graničnom prijelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.