FOTO | Josip Goluža donio svakodnevni život Afrike u Čapljinu

4589

Afrika je, barem na jednu večer, stigla u Čapljinu, i to kroz najjača osjetila – vid, njuh i sluh!

Naime, naš sugrađanin Josip Goluža, koji je na razmjeni u gradu Arushi u Tanzaniji, odlučio je predstaviti svakodnevni život Afrike u svom rodnom mjestu.

”S obzirom da veliki broj ljudi ima predrasude u Africi, načinu životu u Africi i ljudima koji tamo žive, odnosno što sve oni tamo imaju ili nemaju, ovom izložbom htio sam razbiti predrasude o tome”, kazao je za ČA::portal Josip.

Izložba nosi nazovi UKWELI.

”UKWELI je riječ koja znači ”stvarnost”. Upravo kroz tu stvarnost želio sam prikazati stvarnost Tanzanije umjetničkom izložbom fotografija, ali i predmetima, novcem, slatkišima, nakitom i ostalim stvarima koje sam sa sobom donio u Trebižat”, rekao je Josip za ČA::portal.

Izložba je održana u staroj školi u Trebižatu, a  150 posjetititelja uživalo je u svemu onome što je Josip predstavio. Naravno, najviše su se zanimali za hranu i piće, s obzirom da je Josip sa sobom predstavio i tu vrstu života u Africi.

“Htio bih se zahvaliti prvenstveno roditeljima na podršci za ovu izložbu ali i za sve do sada u životu, prijateljima koji su pomogli da moja izložba bude održana ovdje u Trebižatu, Mireli Borovac Falak na svom doprinosu oko uređivanja, ali i djedu Ivi Sušcu Bronđi koji je financirao cijelu izložbu”, zaključio je za ČA::portal Goluža.