Trener GOŠK-a Denis Ćorić: Nema zanošenja, idemo utakmicu po utakmicu

515

Šef struke gabelskog GOŠK-a Denis Ćorić za službenu stranicu kluba govorio je o novoj sezoni Prve lige FBiH, gostovanju kod NK Bratstvo, igračkom kadru, uz poruku svim akterima.

”Drago nam je da prvenstvo kreće. Svi smo se poželjeli utakmica. Što se tiče prve utakmice, dosta je nepoznanica među svima nama. Dosta je bilo promjena bilo kod nas, ali i kod Bratstva, te u cijeloj ligi.

Što se tiče nas, nova ekipa, momci dosta dobro rade, upoznavaju se kako vrijeme odmiče i vidi se hemija među njima. Vjerujem da kako prvenstvo budemo odmicalo da ćemo mi biti sve bolji i bolji. Dobro smo odradili pripreme, hvala Bogu nije bilo ni ozlijeda”, rekao je Ćorić.

Igračkim kadrom, kaže, može biti zadovoljan.

”Moram istaknuti da za nas prijelazni rok još nije završen, u razgovorima smo sa jednim – dvojicom igrača, te ćemo odgovore dobiti do ponedjeljka. Tada bi sve bilo završeno.

Na pitanje o ambicijama kaže da će ići iz utakmice u utakmicu.

”Rekao sam momcima da uživaju u svemu, a što se tiče lige ima tu dosta dobrih ekipa. Tu mislim prije svega na Budućnost, TOŠK, Zvijezdu, Bratstvo, Rudar, te Simm Bau sa trenerom Jasminom Džidićem koji dobro poznaje ligu. Vjerujem da ćemo mi igrati dobar nogomet, ne želim pritisak na momke, ali želim da iz svake utakmice izađemo uzdignute glave i da pokažemo da znamo igrati nogomet. Gdje ćemo završiti, to će vrijeme pokazati”, rekao je.

Uputio je i poruku svim klubovima Prve lige FBiH.

”Svim sudionicima Prve lige FBiH želim puno zdravlja, sreće i uspjeha, te jedno sportsko nadmetanje u sportskim okvirima. Želim da Prvu ligu FBiH svi učinimo još boljom jer jedino tako možemo doprinijeti boljitku bh. nogometa”, rekao je šef struke NK GOŠK Gabela.

GOŠK novu sezonu otvara u subotu od 17:30 sati u Gračanici.