FOTO | Herceg u Domu zdravlja Čapljina: ”Ponosni smo na obnovu ove zgrade”

4389

U sklopu posjete Čapljini, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg posjetio je Dom zdravlja Čapljina.

”S ponosom mogu istaknuti kako smo, obnovom domova zdravlja u Čapljini i Čitluku prije točno dvije godine, uspješno okončali još jedan značajan dio Projekta energetske učinkovitosti u našoj županiji“, kazao je Herceg dodavši i to kako je Vlada, nastavljajući aktivnosti s ciljem poboljšanja uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, putem Projekta energetske učinkovitosti, izdvojila oko 600.000,00 KM za obnovu ova Doma zdravlja Čapljina i Doma zdravlja Čitluk.

”Na ovom objektu izvršeno je niz radova; postavljena je termoizolacija zidova, krova i fasade, zamijenjeni su vanjski i fasadni otvori, te su djelomično zamijenjena rasvjetna tijela energetski učinkovitijim, čime smo pacijentima, ali i medicinskomu osoblju, poboljšali uvjete liječenja i djelovanja“, kazao je

Herceg istaknuvši i to kako se Vlada HNŽ, od samoga imenovanja, uključila u Projekt energetske učinkovitosti u Bosni i Hercegovini koji se financira kreditnim sredstvima Svjetske banke po iznimno povoljnim uvjetima.

”Vlada kreditnim, donatorskim i proračunskim sredstvima financira i sufinancira energetsku obnovu značajnog broja objekata s konačnim ciljem – obnova svih javnih zgrada u HNŽ kako u obrazovanju i zdravstvu, tako i u pravosuđu i unutarnjim poslovima. Uvjeren sam u to kako ćemo taj cilj ostvariti zbog svih nas i naraštaja koji dolaze”, poručio je Herceg iz Čapljine.