Alkohol i utrka automobila razlog teške nesreće u kojoj je poginula mlada obitelj

7682

Prekomjerna konzumacija alkohola i utrka automobila razlog je teške prometne nesreća koja se dogodila sinoć na magistralnoj cesti M-17 kod mjesta Buna, u kojoj su četiri osobe smrtno stradale i još četiri teško ozlijeđene, neslužbeno saznaje Klix.

Kako navode, utrkivali su se M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u Mercedesu, te je utvrđena prekomjerna konzumacija alkohola sa izmjerenih 2,5 promila alkohola u krvi, pri čemu je Mate Primorac koji je upravljao BMW-om smrtno stradao.

Njegov sprovod bit će 27. rujna na groblju Podadvor u Čitluku.

Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala i usmrtili gotovo čitavu obitelj koja je dolazila iz suprotnog smjera.

Prema izvješću MUP-a HNŽ , u automobilu Renault Scenic je od posljedica nesreće smrtno stradao bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom, dok im je trogodišnja kćerka zadobila po život opasne ozljede i smještena je u SKB mostar gdje joj se liječnici bore za život.

Teške tjelesne ozljede zadobili su i putnici iz vozila BMW L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998.).

U nesreći koja je obilježila subotu sudjelovala su četiri automobila, a promet je bio zatvoren gotovo pet sati. Nakon očevida kojim je rukovodila dežurna tužiteljica, promet je pušten, a automobili su prebačeni u krug MUP-a u Mostaru zbog daljeg vještačenja.

Sućut obitelji i najbližima tragično preminulih u ovoj strašnoj nesreći izrazio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić poručivši kako će napravit ćemo sve kako bi se pomoglo obitelji.