Iva Raguž, Ivana Buntić-Jovanović i Mirko Vasilj zastupnici u Skupštini HNŽ iz Čapljine

5724

Kao što smo jutros pisali, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine obradilo je 307 biračkih mjesta (87,71%) za Skupštinu HNŽ. Ostala su neobrađena još 43 biračka mjesta (12,29%).

Prema ovome rasporedu mandata, poznata su i imena kandidata koji bi mogli postati novi zastupnici u Skupštini HNŽ. HDZ-u BiH, po trenutnom rasporedu mandata, pripada 11 mandata, a među tih 11 bit će i dvije Čapljinke.

Jedna je Iva Raguž, kojoj će ovo biti drugi mandat u zakonodavnoj vlasti Hercegovačko-neretvanske županije.

Iva je u HNŽ osvojila 3.544 glasa, a u Čapljini 2.427 glasova.

Iva Raguž

Druga kandidatkinja HDZ-a BiH koja bi trebala postati nova zastupnica je Ivana Buntić-Jovanović.

Ivana je u HNŽ osvojila 2.104 glasa, dok je u Čapljini dobila 1.795 glasova.

Ivana Buntić-Jovanović (desno)

Pored Ive i Ivane, u Skupštinu će, po trenutnim rezultatima i jedan Čapljinac.

Radi se i Mirku Vasilju, kandidatu Hrvatske Republikanske Stranke, koja bi u Skupštini HNŽ trebala imati dva zastupnika, od kojih je jedan Mirko.

Mirko je u HNŽ osvojio 1.045 glasova, dok je u svojoj osnovnoj izbornoj jedinici, Čapljini, dobio 742 glasa, najviše od svih kandidata HRS-a kada je u pitanju Čapljina.

Mirko Vasilj

Podsjetimo, prema neslužbenim rezultatima, HDZ BiH imat će najveći broj mandata u Skupštini HNŽ – ukupno 11, a na drugom mjestu je SDA sa 6 mandata. Po tri mandata trebali bi imati HDZ1990 i SDP, a po dva mandata HRS, DF i NES. Jedan mandat osvojit će stranka Narod i pravda.

Napominjemo kako se radi o neslužbenim, preliminarnim, nepotpunim i nepotvrđenim rezultatima, tako da se broj mandata može blago promijeniti kada budu obrađena sva biračka mjesta.

Raspored mandata u Skupštini HNŽ: HDZ 11 zastupnika, SDA 6, HDZ1990 3…