FOTO | Pet čapljinskih tvrtki dobilo certifikat bonitetne izvrsnosti – pogledajte kako je bilo na svečanosti

8242

U Čapljini je održan drugi poslovni susret koji je Gradska uprava organizirala s Dun & Bradstreet tvrtkkom, koja je američka tvrtka poslovno izvještavanje, a koja pruža poslovne informacije, analitiku podataka i uvide za poslovno odlučivanje.

Dodijeljeni su certifikati za bonitetnu izvrsnost čapljinskim tvrtkama , za koje je ovo veliko priznanje.

Radi se o tvrtkama koje posluju u skladu sa zakonom, koje ostvaruju veliku dobit te koje uz to sve imaju i društvenu odgovornost.

Tvrtke iz Čapljine koje su dobile certifikat su G&L Comerce d.o.o., ECCON inženjering, Kala komerc d.o.o., Mlini d.o.o i 3-DIS d.o.o.

”Cilj ovog susreta je okupljanje najboljih kompanija – bonitetno izvrsnih, koje su nositelji razvoja našeg gospodarstva”, kazao je gradonačelnik grada Čapljina dr. Smiljan Vidić te nastavio:

”Mi u Gradskoj upravi Čapljina cijenimo sve kompanije i svi su dobro došli kada je u pitanju razvoj gospodarstva, povećanje i očuvanje radnih mjesta, bazirano na realnim tržišnim osnovama. Sve kompanije i pojedinci koji žele ostati na tržištu, streme izvrsnosti i zato smo danas tu, da vam čestitamo, da razmijenimo znanja i mišljenja te se nastavimo poslovno uvezivati i pružati najkvalitetnije proizvode i usluge svojim kupcima, građanima i korisnicima”.

”Bonitetno izvrsne kompanije čine 19% kompanija u BiH koje imaju međunarodno priznatu potvrdu dostignuća i garanciju kupcima za uspjeh, kredibilitet i sigurnost u poslovanju, i one kreiraju 80% izvoza, 66% prihoda i dobiti. Ove kompanije iznimno su važne u svojstvu pozitivnih pokretača gospodarstva, stabilnosti i pružanja kvalitetnih životnih uvjeta svojim uposlenicima a time i društva u cjelini što je iznimno bitno za svaku jedinicu lokalne samouprave. Stoga sam ponosan što smo ponovno ugostili sve vas boniteno izvrsne u našoj Čapljini”, zaključio je Vidić.

Gradska uprava Čapljina zajedno s Dun & Bradstreet današnje je umrežavanje organizirala jer želi pokazati kako stoji na raspolaganju građanima, investitorima i partnerima, podsjećajući kako stalno unaprjeđuje poslovno okruženje kroz uvjete za kompanije s kojima surađuje, a time i za unaprjeđenje gospodarstva regije u kojoj se nalazimo.

Ovaj događaj poslovnog povezivanja i razmjenu iskustava hercegovačkih kompanija koje svakodnevno šire mrežu poslovnih partnera i kupaca. Uz prezentaciju detalja poslovanja kompanija koje su vodili stručnjaci iz Dun & Bradstreet i domaćin poslovne prezentacije gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić dodjeljeni su certifikati bonitetne izvrsnosti hercegovačkim kompanijama.

Svrha ovakvih susreta su i nova poznanstva i poslovni kontakti.

Nakon dodjele certifikata, neformalni networking je podržala vinarija Domano uz prezentaciju vina i predavanje enologa Zdravku Palameta.

Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformiraju svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identificiranje prilika. Kroz širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost.

Dun & Bradstreet savjetnik, prof. Ermin Cero pokazao je u kratkoj analizi na bazi financijskih podataka iz prethodne godine, uticaj bonitetno izvrsnih kompanija na bosansko-hercegovačkog gospodarstva. Time ćemo pokazati i osnovu našeg poslovanja, ali i prednosti transparentnog poslovanja, širu sliku privrednog okruženja u kojem poslujemo i naše mjesto u njoj.

”Bonitetno izvrsne kompanije svoj kvalitet poslovanja mogu ozvaničiti certifikatom bonitetne izvrsnosti – kao dodatnu referencu za sadašnje i potencijalne klijente, partnere, ili za promociju. Stoga želimo i naglasiti prednosti Dun & Bradstreet certifikata poslovnoj javnosti u BiH radi boljeg razumijevanja i prepoznavanja razlike u stvarnoj vrijednosti Certifikata”, rekao je profesor Cero.

Vrijednost metodologije, pa time i certifikata, je u količini i dubini podataka, činjenici kako je metodologija transparentna i ista za sve Europske zemlje zahvaljujući čemu je Bisnode Dun&Bradstret certifikat međunarodno priznat.

Bonitetno izvrsne kompanije imaju minimalni postotak negativnih događaja unutar jedne godine (od 0,00 do 0,70%), tako da certifikatom identificiramo i vrijednost kompanije u budućnosti.