Lujo Ilić: Želimo uspješno okončati sezonu i plasirati se u Premijer ligu

1289

Nakon fantastične polusezone u Prvoj ligi FBiH u gabelskom GOŠK-u polako pripremaju temelje za nastavak prvenstva koje će startati 4. ožujka.

Gabeljani imaju izvrsnu podlogu za proljetni dio i utrku za Premijer ligu jer su uvjerljivo osvojili prvi dio i teško da ima ljudi koji sumnjaju u njihov konačni uspjeh i povratak u elitni rang bh. nogometa. Dvanaest bodova prednosti je teško nadoknadivo za konkurenciju u Prvoj ligi FBiH.

U korist GOŠK-ove kampanje najbolje govori činjenica da su jesenski prvaci s rekordnim brojem osvojenih bodova u ovom rangu natjecanja.

Sa 42 boda i gol razlikom 34:5 GOŠK je nadmašio dosadašnji Veležov rekord od 39 bodova iz jeseni 2018. Novi rekord, ostvaren sa 14 pobjeda i jednim porazom, će biti teško nadmašiti, jednako kao što će biti teško zaustaviti Gabeljane na putu do ulaska u Premijer ligu na proljeće 2023. godine.

U Gabeli rade punom parom: Grade se stope za reflektore, stiže semfor, priprema se istočna tribina…

Zato u klubu već pripremaju teren kako bi u svim segmentima spremno dočekali novu sezonu u eliti.

”Uskoro ćemo početi graditi zid na istočnoj strani stadiona i reflektore, a plan je da to bude gotovo do početka iduće sezone. Želimo uspješno zaključiti ovu sezonu u plasirati se u Premijer ligu”, kaže predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

Pripreme ekipe su zakazane za 23. siječnja. Kompletna postava iz prvog dijela sezone će ostati u klubu, ali zasad nema dogovorenih pojačanja koja su najavljivana još tijekom jeseni. Međutim taj dio u klubu svakako obično rješavaju na početku ili tijekom priprema.

U sklopu priprema je sigurno da će ekipa igrati Memorijal Andrije Ankovića koji će Gabeljani tradicionalno održati u ime pokojnog olimpijca po 33. put. Najstariji živući turnir ovog tipa u BiH će biti održan 10./11. veljače, a gosti GOŠK-a će biti Zrinjski (Mostar), Jadran (Ploče) i Novi Sad.