FOTO | Čapljina: 35 pripravnika potpisalo ugovore i krenulo s radom

6075

Gradska uprava Čapljina i ove godine primila je pripravnike – vježbenike na odrađivanje radnog staža.

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić organizirao je tim povodom prijem za 35 pripravnika.

“Ovo nam je jedan od dražih projekata. Nama je uvijek cilj ulagati u ljude, posebno u mlade ljude. Drago mi je da danas ovdje među vama ima veliki broj ljudi kojima će ovaj pripravnički – volonterski biti od koristi”, kazao je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik  Čapljine.

Mladi u vrhu prioriteta

”Gradska uprava Čapljina ulaganje u mlade ljude, obrazovanje i napredak mladosti upisala je visoko na ljestvicu realizacije svojih projekata”, dodao je Vidić.

Pripravnici su raspoređeni u tijela Gradske uprave, javne ustanove, ali i privatne tvrtke na području Čapljine.

”Za mene ovaj staž znači jedno novo iskustvo za daljnji rad naravno. Gdje god se prijavljivamo na posao traže nam tu godinu dana iskustva koja je jako bitna. Ovim putem htjela bih se zahvaliti gradonačelniku Vidiću što mi je ustupio ovo mjesto koje će mi puno značiti za daljnji rad, kazala je magistrica primarnog obrazovanja s pojačanim engleskim jezikom Ana Kajtazi.

Oni će u skladu sa svojim obrazovanjem obavljati pripravnički staž kroz posebne programe uz dodijeljene mentore.

Godina dana radnog iskustva

Svi oni steći će godinu dana radnog iskustva te tako postati kompetentniji na tržištu rada.

Pored Gradske uprave Čapljina kao pravnog subjekta u čijoj je nadležnosti sufinanciranje pripravnika – vježbenika, odnosno isplaćivanje neto plaće, Federalni zavod za zapošljavanje djelomično financira doprinose.