Trener GOŠK-a Denis Ćorić: Pokazali smo najviše u ovih 25 kola i možemo biti ponosni na to

412

Gabelski GOŠK je proslavio titulu prvaka Prve lige FBiH nakon remija u Maglaju sa ekipom Simm Bau (1:1).

Ostali rezultati su se poklopili i Gabeljani su pet kola do kraja otišli na nedostižnih 16 bodova te tako matematički završili posao.

– Čestitam protivniku na fer igri, dosta dobra utakmica, mi smo dali priliku nekim igračima koji su dosad manje igrali, vidjelo se da su željni igre. Od prve minute smo ušli kako znamo, zabili gol i imali četiri – pet situacija koje smo trebali realizirati. U drugom dijelu nas je protivnik stisnuo i primili smo gol. Mislim da je rezultat ukupno u redu, a poklopile su se neke stvari koje su nam osigurale titulu, rekao je trener GOŠK-a Denis Ćorić, a potom o osvojenom naslovu prvaka dodao:

Čestitke igračima

– Čestitam igračima jer su najzaslužniji za uspjeh, ljudima koji vode klub i brinu se o nama, mom stožeru, navijačima, simpatizerima, svima koji su dali doprinos. Pohvala za sve. Matematički smo osigurali titulu i pokazali najviše u ovih 25 kola. Možemo svi biti ponosi na to.

U sljedećih pet kola GOŠK je prilično rasterećen.

– Opet ćemo dati priliku onima koji nisu puno igrali. Nastojat ćemo da iz omladinske škole povučemo nekoliko igrača, damo im nagradu, da osjete draž seniorskog nogometa. Ali da u isto vrijeme odigramo maksimalno korektno i pošteno do kraja, kazao je Ćorić.

U klubu sigurno nisu očekivali da će tako lako osvojiti prvenstvo.

– Prva liga FBiH je specifična, jedna od težih liga, vrlo zahtjevna, svi dobro znamo kakav je proljetni dio. Ali u 25 kola apsolutno nismo imali oscilacija, izuzev nekoliko utakmica kad smo odmarali nekoliko igrača. Ali bez ikakve mrlje smo držali kontinuitet, istaknuo je Ćorić.

Sljedeće nedjelje će biti domaćini Budućnosti iz Banovića.

– Mlada je to ekipa koja igra vrlo dobro, na čelu sa Denisom Mujkićem koji odlično radi svoj posao. Mi smo sad bez pritiska ili imperativa, ali uvijek težimo da pobijedimo. Ipak želim igračima da prvo uživaju, a onda i daju najbolje od sebe, zaključio je Denis Ćorić.

PL križaljka se već slaže

Denis Ćorić ima ugovor sa GOŠK-om i za sljedeću sezonu. Sigurno u klubu već razmišljaju kako će sklopiti tim za premijerligašku natjecateljsku godinu, pogotovo jer je stanka između dvije sezone jako kratka.

– Tu je sportski direktor i ljudi oko kluba koji već slažu križaljku. Međutim ne bih još o tim stvarima, kad dođe vrijeme… Bilo bi nekorektno i prema protivnicima, želimo prvo odraditi ovu sezonu pa ćemo onda govoriti za dalje, izjavio je Ćorić.

Treći plasman

GOŠK je ove sezone imao fantastičan pohod kroz federalno prvoligaško društvo jer su u prvih 18 utakmica upisali 17 pobjeda i samo jedan poraz.

Ovo je treći put da je GOŠK izborio plasman u Premijer ligu, prvi put su to ostvarili 2011. godine kad su osvojili 56 bodova (gol razlika 38:21), a drugi put 2017. godine kad su također upisali 56 bodova (gol razlika 50:26).

Ovoga puta su bili najuvjerljiviji osvojivši već pet kola do kraja 58 bodova (gol razlika 50:16). U prethodna dva navrata su Gabeljani bili članovi Premijer lige po dvije sezone.

Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list