Svjetska banka nastavit će financirati cestogradnju u BiH – slijede novi projekti na jugu

298

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić sastala se sa izaslanstvom Svjetske Banke na čelu sa gospodinom Shomik Raj Mehndiratta-om, šefom prakse prometa za Europu i Centralnu Aziju, u sjedištu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u Mostaru.

Tema sastanka bila je, razmatranje implementacije Projekta modernizacije cestovnog sektora Federacije BiH i budućih planova u resoru cestovne i željezničke infrastrukture.

Na početku sastanka, ministrica Andrijana Katić izrazila je dobrodošlicu i zahvalnost na financijskoj, tehničkoj i ekspertnoj pomoći u implementaciji Projekta modernizacije cestovnog sektora Federacije BiH, te istaknula da su realizirani svi veliki planirani projekti, od kojih se posebno izdvaja izgradnja nove magistralne ceste Stolac – Neum.

Shomik Raj Mehndiratta se zahvalio na prijemu i dobrodošlici ministrici Andrijani Katić. Naglasio je posebno zadovoljstvo uspješnom realizacijom projekata iz Programa modernizacije cestovnog sektora Federacije BiH, čime je postignut cilj razvoja cestovne infrastrukture, što je u fokusu Svjetske Banke kao prioritetno razvojne, kojoj primarni cilj nije ostvarivanje profita nego razvoj.

Predstavnici Svjetske Banke su izrazili namjeru financiranja novog Programa modernizacije magistralnih cesta, kao i mogućnost financiranja željezničke infrastrukture.

Renato Škrobo, načelnik Jedinice za strateško planiranje i upravljanje projektima pri ministarstvu je podsjetio da je ministarstvo bilo aktivno uključeno u postojeći Projekt modernizacije cestovnog sektora Federacije BiH i da će dati podršku planiranju novih programa ulaganja u cestovnu i željezničku infrastrukturu.

Ministrica Katić i menadžer Svjetske banke Shomik Raj Mehndiratta dogovorili su u narednim mjesecima intenziviranje suradnje uz obostrano zadovoljstvo što je današnji sastanak rezultirao konkretnim dogovorom za daljnje korake u predmetnoj oblasti./ Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.