Raguž: Imali smo ovakvu sezonu jer smo od prvog dana bili zajedno

443
Tomo Raguž

Za novog prvaka Prve lige FBiH, gabelski GOŠK, prošla nedjelja i meč sa Goraždem je bio slavljeničkog karaktera.

Gabeljani su dobili medalje i pehar povodom trećeg naslova prvaka u ovom rangu natjecanja, a slavlje su potom preselili u motel Lav u Gabeli.

Rezultatski su također popratili slavljeničku atmosferu jer su savladali Goražde sa 3:1.

– Igrali smo sa ekipom, odnosno prvih 11, koji su iznijeli prvenstvo. Jako dobro poluvrijeme, u drugom dijelu smo se više orijentirali prema čuvanju rezultata, a ne igri prema naprijed. Bili smo raspoloženi i dobri, ostaje žal samo što rezerve nisu više napravile. Goražde se pokazalo kao vrlo solidna ekipa, komentirao je za Dnevni list pomoćni trener Tomislav Raguž.

Strijelci su bili Nihad Šero (10. i 35. minut) te Esmir Hasukić (33.), dok je za goste zabio Eldin Dučić (39.). Za Šeru je ovo bio 17. pogodak u sezoni i vodeću poziciju na listi strijelaca sad dijeli sa Ajdinom Mujagićem iz Zvijezde.

Za Gabeljane je jasno kako je ovo jako uspješna sezona koja će ostati posebno upisana u povijesti kluba.

– Po mom mišljenju čitava sezona je bila jako dobra zato što su se svi igrači pojavili na prvom danu priprema. Svi oni su i dalje tu, a uprava i struka su zaslužni što su oni tu još od prošlog srpnja. Na pola godine smo već pobjegli na 12 bodova, a poslije još tri kola na 20 bodova. Kompletna energija u klubu je jako dobra, odnos između igrača, struke i uprave ja na razini, i zato imamo rezultate. Utjecalo je i to što nismo puno najavljivali, nego radili u tišini, kazao je Raguž.

U sljedećem kolu će gostovati Tomislavu, a meč je na rasporedu već u srijedu.

– Tomislav je imao u početku neku krizu, potom su se digli i postali jako ozbiljni. Sigurno da će imati svoju ambiciju protiv prvaka, a mi ćemo nastojati odigrati opet što bolje, ali dati priliku i drugim igračima, čisto zbog toga što nas opet u nedjelju očekuje nova utakmica, pojasnio je Tomislav Raguž.

Piše: Ersan Bijedić | Dnevni list