Akcija na servis i punjenje klima uređaja u Unitrade Čapljina

2300

Vozilo bez klima uređaja danas je nezamislivo. U razdoblju vrućina i visokih temperatura klima postaje najvažniji uređaj u automobilu, a ukoliko se ne održava redovito i pravilno mogu se dogoditi kvarovi i nepredviđeni troškovi.

Akcijska ponuda samo do 20.6.2023. godine

Vrućina može biti nepodnošljiva, ali uz dezinfekciju i punjenje klima uređaja vozila ste sigurni da ćete uživati u ugodnoj vožnji. Ne propustite akcijsku ponudu koja u Unitrade mreži servisa traje do 20.6.

Iz ponude izdvajamo:

Preporuka za servisiranje i održavanje klima uređaja

Svaki klima uređaj gubi godišnje oko 10% rashladnog sredstva (plina) čime rashladni kapacitet klima uređaja može biti značajno smanjen. Redovitim održavanjem produžujete vijek trajanja jer zbog manjka rashladnog sredstva može doći i do kvarova u sustavu.

Prilikom servisa plin se izvlači iz sustava te se iz njega odstranjuje nečistoća i vlaga. Sustav se vakumira kako bi se uklonila vlaga iz sustava i ponovno puni recikliranim i pročišćenim plinom te nadopunjuje novim po potrebi.

Važan savjet: kako bi klimatizacijski uređaj dulje trajao, isključite klimu nekoliko minuta prije dolaska na odredište kako se kondenzirana vlaga ne bi zadržavala u ventilacijskom sustavu.

Koji plin ide u moje auto?

Stariji automobili u klimatizacijskim sustavima koriste plin s oznakom R134a koji je jeftiniji. U novije automobile, s primjenom novih standarda, a u svrhu smanjenja stakleničkih plinova, postupno se uvodi nova vrsta plina R1234YF. Proizvođači vozila su ga obavezni koristiti od početka 2017. godine.

Informaciju o plinu koji se koristi u vozilu možete pronaći na naljepnici ispod poklopca motora ili se javiti u najbliži Unitrade centar gdje ćete dobiti potrebne informacije. Također, u našim servisima možete uraditi servis auto klima bilo s plinom R134 ili s novim plinom R1234YF.

Dezinfekcija ozonom kao učinkovito sredstvo za borbu protiv bakterija, gljivica i plijesni

Usluga dezinfekcije vozila ozonom pruža potpunu sigurnost i čistoću unutrašnjosti vozila jer štiti od virusa, spora, peludi i neugodnih mirisa. Ozon je snažan oksidacijski agens koji uklanja gljivice, bakterije, viruse, alergene, plijesan, a samim time i neugodan miris, stvarajući svježu i zdravu okolinu za vas i vaše putnike. Čišćenje ozonom je posebno preporučljivo za vozače koji imaju djecu ili osobe s osjetljivim dišnim sustavom.

Rad klima uređaja stvara vlagu u klimatizacijskom i ventilacijskom sustavu što ga čini idealnim tlom za razmnožavanje svih vrsta patogena. Iz ovoga razloga se preporučuje dezinfekcija klima uređaja jednom godišnje. Ozon uspješno čisti ventilaciju cijelog automobila, nepristupačna mjesta u automobilu i cijelu kabinu vozila. Posebnost ozona je što ne čisti samo zrak već i prodire u pore materijala u automobilu.

Važna napomena: prije samog tretmana potrebno je grubo očistiti unutrašnjost automobila, ukloniti mirisne boriće ili slične osvježivače, te izvaditi sve nepotrebne stvari.

Izmjena filtera kabine kao preporuka za osobe koje imaju problem s alergijom

Alergije mogu biti vrlo neugodne, pogotovo tijekom vožnje kada ste izloženi peludi i drugim alergenima. Zamjena filtera kabine je jednostavan, ali učinkovit način da se smanji izloženost alergenima u vašem vozilu.

Preporuka je da se jednom godišnje zamijeni filter kabine s visokokvalitetnim filterom (u Unitrade servisima se ugrađuju Bosch filteri kabine) koji će zadržati pelud, prašinu i ostale čestice, pružajući vam svjež i čist zrak dok putujete.

Ova preporuka je posebno važna za osobe koje imaju problema s alergijama ili respiratornim tegobama.

Sustav se najčešće sastoji od kompresora plina, unutrašnjeg i vanjskog hladnjaka s isušivačem te razvodnih crijeva.

Najčešći mogući kvarovi klima uređaja u vozilu su

  • hladi manjim intenzitetom. U tom slučaju najčešće je potrebno samo nadopuniti plin koji se koristi za hlađenje
  • Plin se redovito troši (oko 10% godišnje), ali ako se primijeti da se troši prebrzo radi se o curenju plina na nekoj od cijevi ili kondenzatora.
  • Druga najčešća stavka koja je podložna kvarovima je hladnjak klime. Nalazi se odmah iza prednjeg odbojnika pa je prvi na udaru nečistoća iz zraka i s ceste: mušica, kamenčića, prašine i prljavštine, ali i kemijskih spojeva poput katrana, masti.
  • najzahtjevnija i najskuplja komponenta koja se može pokvariti je kompresor klime, a što ćete prepoznati po čudnom zvuku. Može stradati pri pucanju remena klime ili se pokvariti zbog starosti i dotrajalosti.

U našim servisima možete provjeriti sve komponente, te izvršiti potrebne popravke kako bi osigurali da klima radi ispravno i učinkovito.

Redovito servisiranje klima uređaja produžuje vijek trajanja, smanjuje potrošnju goriva i poboljšava kvalitetu zraka u vozilu. Iskoristite akcijsku ponudu za dezinfekciju i punjenje klima uređaja vozila i osigurajte ugodnu vožnju tijekom cijelog ljeta. Ne čekajte, rezervirajte svoj termin danas i osigurajte ugodnu i sigurnu vožnju bez obzira na vanjske temperature.

Za više informacija posjetite Unitrade Čapljina:

Unitrade d.o.o. podružnica Čapljiina,
Tasovčići b.b.

ili kontaktirajte poslovnicu:

Telefon: 036/810-440
Email: capljina@unitrade.ba