Bernardica Miočević iz Čapljine osvojila prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u Italiji

2274

Čapljinka Bernardica Miočević iz Čapljine zauzela je vodeće mjesto u kategoriji mladih pijanista u Italiji.

Miočević je nastupila na X. Međunarodnom pijanističkom natjecanju “San Donà di Piave” (X. Concorso pianistico internazionale “Città di San Donà di Piave), koji je održan od 31. svibnja do 4. lipnja 2023. godine.

Usred snažne konkurencije iz cijelog svijeta, uključujući pijaniste iz Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Njemačke, Poljske, Finske, Estonije i čak dalekog Japana, Bernardica je zasjala svojim virtuoznim izvedbama te osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Ponosno se divimo činjenici da ova prestižna nagrada dolazi u našu Školu, što svjedoči o visokoj razini glazbenog izvrsnosti koju njegujemo. Bernardica je već treći put ove godine sudjelovala na međunarodnom natjecanju, nakon svojih impresivnih nastupa u Srbiji i Bosni i Hercegovini gdje je također osvojila dvije prve nagrade. Uzimajući u obzir posvećenost i naporan rad koji mladi glazbenici svakodnevno ulažu, neizmjerno je važno pružiti im podršku ne samo nastavnog osoblja i obitelji, već i šireg društvenog okruženja, kao i relevantnih institucija”, stoji u Facebook objavi Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” iz Čapljine.