FOTO | Ante Sušak, velika nada hrvatskog nogometa: ‘Naljepši osjećaj je obući dres reprezentacije’

2816

Iz Čapljine su u hrvatsku reprezentaciju, bilo da se radi o nogometu, košarci, odbojci ili bilo kojem sportu, dolazili vrhunski igrači.

Jedan od predvodnika nove generacije, za čije ime će se tek čuti, je Ante Sušak.

Ante je veoma rado pristao na razgovor za naš portal, pa smo tako razgovarali o njegovoj dosadašnjoj karijeri, klupskom i reprezentativnom nogometu, nastupima za reprezentaciju…

Početak u ŠN Limači

”Nogomet sam počeo igrati, vjerujem kao i većina, sa prijateljima ispred zgrade, na igralištu. Susjed mi je bio trener Draženko Krmek koji me pozvao u Školu nogometa Limači i tako je sve počelo”, govori nam Ante i dodaje kako se pridružio društvu koje je igralo nogomet.

Karijeru je počeo u rodnoj Čapljini.

”Karijeru sam počeo u ŠN Limači gdje su me trenirali Draženko Krmek i Josip Ilija Kalfić – Kofi kojima sam jako zahvalan jer su me uveli u ovaj svijet. Sa 10 godina prelazim u HŠK ‘Zinjski’ Mostar u kojem sam proveo 2 godine. Godinu dana igrao sam za NK ‘Neretva’ iz Metkovića, te 2018. dolazim u GNK ‘Dinamo’ Zagreb gdje trenutno igram za juniore”, priča nam Ante svoj nogometni klub.

On trenutno nastupa za za juniore GNK ‘Dinamo’ iz Zagreba i igra poziciju lijevog beka.

Standardni reprezentativac

Uz to je i standarni mladi reprezentativac Hrvatske nogometne reprezentacije.

Zanimalo nas je i sjeća li se prvog poziva u nacionalnu vrstu i kakve su bile emocije u tom trenutku.

”Teško se ne sjećati tog poziva. Došao sam na trening kao i svaki drugi dan, trener me pozvao i rekao da sam dobio poziv za reprezentaciju. Bio sam najsretniji čovjek na svijetu u tom trenutku, a i moja obitelj i prijatelji, što je meni najvažnije”, sjeća se Ante.

Obući reprezentativni dres, kaže, poseban je osjećaj.

Igrati za reprezentaciju poseban je osjećaj

”Mislim da nema boljeg osjećaja nego obući dres svoje domovine i slušati himnu prije početka utakmice”, govori nam ovaj mladi i perspektivni nogometaš.

Iako je jako mlad, u nogama već ima veliki broj utakmica, a nas je zanimalo postoji li neka koja mu je po nečemu posebna.

”Svaka utakmica je posebna na svoj način, ali istaknuo bih utakmicu protiv Engleske na otvaranju Europskog prvenstva U-17 u Mađarskoj”, kaže.

Kao i svaki nogometaš, ima snove, želju gdje bi volio igrate te nogometne idole.

Idoli i želje za budućnost

”Volio bih zaigrati za A reprezentaciju te za prvi tim Dinama, a u budućnosti bih volio igrati u nekoj ligi petice”, ističe Ante i dodaje da su mu idoli Cristiano Ronaldo i Marcelo.

Za kraj ima i poruku za sve mlade sportaše i naše čitatelje.

”Poručio bih svima da se bave s onim što vole, da budu uporni u tome i da uživaju”, zaključuje naš sugovornik.

Anti zahvaljujemo na razgovoru i sigurni smo da će ostvariti svoje snove te da će se za njega tek čuti, a mi ćemo ga pratiti na velikim natjecanjima koja su ispred njega.