FOTO | Proslava blagdana sv. Ane okupila mještane Zvirovića u trodnevnoj svečanosti

1675

Već dugi niz godina mjesto Zvirovići svake godine ponovno ožive uoči blagdana svete Ane.

Već odavno je ova proslava postala tradicija koja povezuje zajednicu i okuplja veliki broj ljudi iz različitih krajeva. Ovogodišnja trodnevnica pred blagdan Svete Ane bila je posebno svečana i radostna.

Svetoj Ani, zaštitnici ovog malenog mjesta, mještani posvećuju tri dana duhovnog slavlja.

Uočnica je započela večernjom misom u crkvi Svete Ane, koju je predvodio mjesni svećenik, a na kojoj su vjernici iskazali svoju duboku vjeru i zahvalnost za sve blagoslove koje su primili tijekom godine.

Nakon mise, dvorište crkve pretvorilo se u mjesto susreta, razgovora i smijeha.

Blagdan Svete Ane također je bio prilika za okupljanje obitelji i starih prijatelja koji žive u drugim dijelovima zemlje ili inozemstva. Mnogi su iskoristili ovu priliku da posjete svoje rodne krajeve, obnove kontakte s rodbinom i prisjete se prekrasnih trenutaka iz prošlosti.

Crkva Svete Ane bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a vjernici su se okupili kako bi se zahvalili svojoj zaštitnici i izrazili svoju vjeru i ljubav prema Bogu.

Proslava blagdana Svete Ane u Zvirovićima pokazala je da tradicija ima posebno mjesto u srcima mještana.

Kroz duhovno slavlje, kulturne programe i okupljanje obitelji i prijatelja, zajednica je ojačala svoje veze i stvorila nezaboravne trenutke koji će se prepričavati generacijama.