FOTO | Otvoreni Dani Mediterana u Neumu – pogledajte što se sve nudi

1574

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg svečano je otvorenim proglasio prodajno-izložbenu manifestaciju poljoprivrednih dobara pod nazivom 5. Međunarodni dani Mediterana u Neumu.

Uputivši čestitke organizatoru, vodećim ljudima Općine koji su još jednom dokazali kako neumorno doprinose razvitku gospodarstva, ugostiteljstva i turizma u HNŽ-u, poručio je kako su Dani Mediterana iznimno vrijedna manifestacija kako za HNŽ tako i za cjelokupno hercegovačko podneblje.

”Ovdje se otvaraju vrata domaćim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima za promoviranje njihovih proizvoda, ujedno i za doprinos razvitku našega turizma, Općine Neum i neumskoga zaleđa.

Potpora Danima Mediterana

Vlada HNŽ-a otpočetka prepoznaje i nesebično podupire ovakve ideje i projekte. Nebrojeno smo puta pokazali i dokazali kako smo Vlada cijele županije, svih naših gradova i općina.

Kontinuirano izdvajamo financijska sredstava kao potporu ugostiteljima, turističkim djelatnicima, poljoprivrednicima i gospodarstvenicima svih grana.

Podupiremo djelovanje gospodarskih manifestacija, sajmova i promotivnih skupova, sve s ciljem promocije ploda rada našega čovjeka koji i jest glavnim pokretačem promjena, uspjeha i napretka ovoga našeg životnog prostora”, kazao je ovom prigodom predsjednik Herceg dodavši kako samo sinergijom svih razina vlasti i odgovornošću svih dionika u turizmu, ugostiteljstvu, poljoprivredi i gospodarstvu možemo graditi i izgraditi kvalitetne proizvode i ostvariti održivost na svim područjima.

Dani Mediterana kao tradicionalni događaj

Inače, Dani Mediterana dvodnevnom su manifestacijom poljoprivrednih dobara koja se po peti put održava u Neumu i čijim je ciljem omogućiti domaćim poljoprivrednicima promociju njihovih proizvoda i na taj način pridonijeti i obogatiti turističku ponudu, a i potaknuti razvoj poljoprivrede u neumskomu zaleđu.

Izložene su poljoprivredne mediteranske kulture poput smokve, grožđa, maslina, šipka, kao i njihovih prerađevina, više vrsta vina, rakija, pršuta, sira i meda te ljekovito bilje i rukotvorine.

Tekst&Foto: Vlada HNŽ