Meridian: Društvena odgovornost kao kruna poslovanja

170

Meridian, kompanija koja se ističe svojim društveno odgovornim projektima, nastavila je s prepoznatljivom praksom i ove godine. Kroz brojna sponzorstva, inovativne projekte i akcije s fokusom na humanost učinjeno je mnogo. Stiže i obećanje da će tako ostati i u budućnosti.

Sportska sponzorstva predstavljaju jedno od ključnih područja u kojima Meridian ima značajnu ulogu. Ove godine globalni lider u priređivanju igara na sreću podržao je FK „Alfa“ iz Modriče i Klub malog fudbala iz Teslića, a nije izostala ni podrška ŽKK „Mladi Krajišnik“ iz Banjaluke.

”Zajedničko za sva sponzorstva i naša ulaganja u sport jeste da želimo da poboljšamo uvjete treninga i natjecanja za sportaše u cijeloj BiH. Nadamo se da tako doprinosimo razvoju sportske zajednice i inspiriramo mlade da se okrenu zdravim navikama i sportu”, kažu u Meridianu.

MERIDIAN – LIDER U INOVACIJAMA

Za globalnog lidera u priređivanju igara na sreću inovacije nisu strana riječ. Potvrdit će to i činjenica da Meridian podržava inovativne projekte koje prate suvremene trendove. U pitanju su e-sportska natjecanja i Fantasy liga.

”Zahvaljujući odličnoj saradnji sa studentima i njihovim sjanim idejama, sponzorirali smo prvi e-sport kup budućih pravnika, a potom i Fantasy ligu banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta. Ohrabrujemo studente da nam i u budućnosti predlažu interesantne projekte”, dodaju u Meridianu i podsjećaju da su za pobjednike ovih takmičenja obezbijedili nagrade.

PODRŠKA HUMANITARNIM PROJEKTIMA I MEDICINSKOM SEKTORU

Humanitarni angažman također je ključni dio Meridianove posvećenosti zajednici.

”Najponosniji smo na veliki humanitarni projekat realiziran s udruženjem Pomozi.ba za pomoć građanima BiH kojima su potrebna sredstva za liječenje. Najvažniji segment ovog humanitarnog mozaika bili su košarkaši našeg kluba Bosna Meridianbet. Uz njihovu predanu borbu na domaćem parketu napunili smo Fond ‘Sportisti za život’ i tako doprinijeli ovom važnom humanom cilju”, ističu u Meridianu.

Podsjetimo i da je dio prikupljenog novca otišao za pomoć stradalima u katastrofalnim potresima u Turskoj i Siriji.

Dodatno, Meridan je pružio podršku Sigurnim kućama u Sarajevu i Banjaluci gdje su upućene vrijedne donacije.

Meridian je bio od velike pomoći medicinskom sektoru. Donacijom opreme i dresova za ekipe Univerzitetskog kliničkog centra za 16. Sportske susrete kliničkih centara i bolnica BiH „Neum 2023“, pokazana je briga i pažnja prema najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS i svim učesnicima ovog značajnog događaja.

Kroz ovakav sveobuhvatan pristup društveno odgovornom poslovanju, Meridian se ističe kao lider u svojoj industriji, ali i potvrđuje želju da doprinese poboljšanju društva u kojem posluje.