Radi se GP Doljani: Više traka i punktova za brži i lakši prolaz vozila

1168

Veliki dio žitelja BiH koji svakoga ljeta odlučuju posjetiti neko od jadranskih ljetovališta često koristi magistralnu prometnicu M17 te granični prijelaz Doljani, a svima su vjerojatno u sjećanju i česti zastoji i kolone na tom južnom izlazu iz Bosne i Hercegovine.

No, planovi nadležnih uključuju realizaciju projekta kojim bi gužve otišle u prošlost ili bi pak u značajnoj mjeri bile smanjene.

Kako piše Večernji list, plan je izgradnja graničnog prijelaza Doljani – Metković, a u ovom je trenutku u tijeku postupak pribavljanja urbanističko-tehničkih uvjeta i odobrenja za građenje od Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Pritom su odobrena sredstva u iznosu od 3,2 milijuna KM.

Radove na ovom graničnom prijelazu svakako treba gledati iz kuta povećanja protočnosti prometa, a što će se najslikovitije vidjeti tijekom ljetnih mjeseci, no istodobno ne treba zanemariti ni gospodarski značaj koji će novi granični prijelaz imati.

Jasno je kako su jug BiH i područje Dubrovačko-neretvanske županije u ekonomskom smislu upućeni jedni na druge, a prijelaz preko Doljana svojevrsna je žila kucavica lokalnih gospodarstava s obiju strana granice.