FOTO | U Gabela Polju održan oratorij ”Sidro” – najveće okupljanje mladih

782

U Gabela Polju održao se već tradicionalni Oratorij “Sidro”, ove godine pod geslom ”Dođi, slijedi me!”.

Te riječi izgovorio je Isus Mateju cariniku i time pokidao sve predrasude i osude prema carinicima i grješnicima. Dapače, došao je baš radi njih, tj. nas!

Uz vodstvo župnika don Bernarda, animatora i volontera uspjeli su i ove godine uživati tri dana (26., 27., 28. kolovoza) gradeći Crkvu i šireći i upijajući Evanđelje.

180 djece i 80 animatora

Na ovogodišnjem Sidru okupilo se 180 djece i oko 80 animatora i volontera.

Na ovom oratoriju bila je prisutna i sestra Dijana Marija Mlinarić, kao gost iznenađenja, koja je Sidro i pokrenula još prije 5 godina. Djeca su kao i uvijek bila oduševljena i izmorena.

Skečevi, rad u grupi, igre, radionice, ples, sveta Misa i još puno toga sadrži jedan Sidro dan.

”Punog srca, uspomena i dojmova, izmorenih nogu pošli smo lagano svojim kućama, nadajući se da će netko uspjet prepoznat u nama Onog gore, Oca na nebesima i da bar nešto imamo slično Njemu na sebi. Ipak bih kao promatrač nešto i dodao na ovaj lijepi kratki opis ta tri dana veselja i sreće onih kojima je u njihovim životnim počecima sreća, zadovoljstvo, povjerenje i mir najpotrebniji u njihovom koračaju kroz ovaj svijet koji je na žalost prepun slatkorječivosti, podmetanja, laži i prevara”, kazao je župnik.

Sidro 2024.

”Pošto je naše Sidro možda i najveći dječji i mladenački događaj u dolini Neretve, vrijeme je da počnete razmišljati i razgovarati o planu Sidra 2024.”, objavili su iz Mjesne zajednice Gabela Polje.